2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit en gebruik

Bouwkwaliteit


Zodra je de Dell in handen krijgt voel je dat de laptop niet zwaar is maar toch lekker robuust aanvoelt. Geen dunne plastic behuizing en een beweegbaar scherm zoals we bijvoorbeeld zagen bij de X360 en X370 van MSI. Nee, bij Dell is dit dik voor mekaar. Keer op keer ontvangen we van Dell producten weer we in ieder geval van een ding op aan kunnen. Waar ik het over heb is de bouwkwaliteit en afwerking van hun producten. Nergens kan de Vostro laptop worden betrapt op een puntje waarvan je kan zeggen dat het niet zo lekker op elkaar aansluit of op bezuinigd is.



We weten nu dus dat het wel goed zit met de behuizing. Echter is een belangrijk ander punt de bewegende delen. Deze zullen namelijk ook het een en ander te voorduren krijgen bij intensief gebruik. Ook hier beginnen we bij het openklappen van de laptop. Deze scharnieren gaan lekker stevig en maken het scherm erg stabiel. Wanneer we vervolgens naar het toetsenbord verhuizen vinden wel een puntje van aanmerking. Het toetsenbord lijkt een klein beetje te veren onder het typen. Het gaat hierbij vooral om de zwarte cover onder de toetsen. Echter hebben we dit probleem bij wel meer laptops gezien. Het toetsenbord zelf scoort gewoon een voldoende wanneer je deze in gebruik neemt. De toetsen voelen lekker stevig aan en je krijgt geen moment het idee dat ook maar een van deze toetsen er in de aankomende drie jaar van af zullen vallen.

Gebruik


Wanneer we de laptop in gebruik nemen volgt de laptop braaf de commando’s die hem gegeven worden op. Bij normaal gebruik van de laptop doet hij dit zonder enige slag of stoot. Wanneer er onder het surfen naar wat muziek word geluisterd en ondertussen wat getikt word in office blijft de Vostro lekker stil en doet hij rap hem gevraagd word. Wanneer je echter zwaardere programma’s zal gaan draaien zal de Vostro hier wat meer moeite mee hebben.

Ondanks zijn omvang kan de Vostro goed mee wanneer het bij het gemiddelde werk blijft. Realisme dient te zeggen dat je van een 13,1 inch laptop ook eigenlijk niet kan verwachten dat het een bakbeest is van heb ik jou daar. Daar voor zal er veel eerder worden gegrepen naar 15,4 of 17 inch varianten die vaak over meer power beschikken.



Wanneer we toevoer van stroom verbreken worden we aangenaam verrast door de accuduur van de laptop. Deze houd het erg lang uit en scoort dan ook in de benchmarks een eerste plaats. Dit is dus zeker een groot pluspunt aan de Dell Vostro V131. Wanneer we naar de resultaten van de benchmark kijken die betrekking hebben op de batterij hebben zien we dat Dell dit erg goed voor elkaar heeft met vijf laptops boven aan deze lijst.