3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking & uiterlijk

Verpakking


Wanneer we naar de verpakking van de Dell kijken kunnen we over de buiten kan helaas weinig zeggen. Wij ontvingen van Dell waarschijnlijk de verpakking die bedoelt is voor pakketverzending en niet die gene welke voor de consument bedoeld is. Met die reden kunnen we eigenlijk alleen een zinnig woord zeggen over de inhoud van de doos.



Van Dell ontvingen wij dus een doos die enkel bedrukt is met een Dell-logo en voorzien is van wat shippin-codes. Wanneer we naar de inhoud van de doos gaan zien we de vertrouwde manier van verpakken van Dell terug. Zoals altijd vinden wij de 13,3 inch kleine laptop gewikkeld in een beschermhoes terug in twee houders van fome. Op deze manier minimaliseert Dell de kans dat de laptop beschadigt raakt bij vervoer van het pakket.



Naast de laptop zelf vinden we natuurlijk nog de kabels die de laptop van stroom zullen voorzien en zijn de nodige boekjes aanwezig die je vertellen over hoe je je laptop instelt, dient te gebruiken en garantie. Ook deze zaken zijn netjes verpakt door Dell in doosjes en een plastic omhulsel. Zoals je leest valt hier dus niets op aan te merken. Een dergelijke verpakking en bescherming zien we graag.

Uiterlijk


Verhuizen we naar het uiterlijk zien we opnieuw veel terug van het herkenbare design van Dell. Zo zie je direct dat het hierbij om een Dell gaat die thuis hoort in de Vostro-familie. Zo kent de V131 bijzonder veel overeenkomsten met bijvoorbeeld de Dell Vostro 3350 die wij afgelopen juni onderworpen aan een test. Zo kunnen we stellen de vrijwel het hele aanzicht van de laptop identiek is aan de eerder genoemede Vostro 3350. Ondanks dat zullen we het uiterlijk van de V131 toch eens goed onder de loep nemen.

Wanneer de laptop voor ons neus ligt zien we een mooi, chique ogende laptop welke mooi dun is en weinig ruimte in beslag neemt. De zilver gekleurde laptop kent, wanneer gesloten, hier en daar een donkergrijs gekleurd accent. Wanneer we de laptop vervolgens openen zien we dat dit chique uiterlijk ook hier aanwezig is. Waar op de klep van de laptop de kleur zilver nog duidelijk de boventoon voerde is dit bij het scherm en het toetsenbord een stuk anders. Deze dragen namelijk een mooie donkergrijze kleur. Details aan de binnenkant van de laptop zijn deze keer voorzien van de kleur chrome. We vinden namelijk rond het toetsenbord en het touchpad een mooie dunne chrome bies aan.



Iets wat we minder mooi vinden zijn de oranje kleur voor de FN-functies. Deze hadden van ons een iets rustigere kleur mogen dragen. Het wat schreeuwerige oranje valt nu namelijk behoorlijk buiten de boot in tegenstelling tot de rest van de laptop. Verder wordt bij gebruik het toetsenbord bij gebruik mooi verlicht door witte ledjes onder het toetsenbord. Wanneer we naar de zij- en onderkant van de laptop verhuizen zien we dat hier opnieuw zilver de boventoon voert.