2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Sony heeft lang op zich laten wachten maar heeft nu dan toch haar eerste Android-tablet uitgebracht. Nu de markt inmiddels al meer dan verzadigd is weet het bedrijf waarschijnlijk maar al te goed waar de consument op zit te wachten en waar nog eventuele ‘leegtes’ zijn die het bedrijf kan opvullen. Dat moet ook, want er zijn tablets in allerlei maten, prijzen en uitvoeringen te vinden. Een nieuwe tablet moet op zijn minst op één gebied opvallend zijn, anders wordt het bij voorbaat een hopeloze missie.

De Tablet S is voorzien van Android 3.2 en is daarmee natuurlijk een ware Android-tablet. Niet zoals de eerste generatie aan tablets die in wezen werden voorzien van het mobiele besturingssysteem dat ooit eigenlijk enkel voor telefoons bedoeld was. Sony heeft zich onthouden van die generatie tablets en heeft gewacht op het moment dat Android echt geschikt werd gemaakt voor tablets. Wie in deze tijd nog een tablet op de markt wil brengen die nog voorzien is van een Android-besturingssysteem vóór Honeycomb zal waarschijnlijk weinig furore kunnen maken.Met deze tablet heeft Sony geen enkele poging gedaan om nieuwe standaarden te zetten qua performance of minimale afmetingen. Waar andere fabrikanten doorgaans bij elke nieuwe introductie schreeuwen dat dit product bijvoorbeeld de dunste, lichtste of snelste is, houdt Sony het qua marketing simpelweg op een strak en slim ontwerp.

Qua specificaties doet Sony verder echter ook weinig speciaals. De Tablet S is te verkrijgen in twee uitvoeringen die enkel qua opslagruimte van elkaar verschillen, hoewel er ook nog een 3G-versie op komst is. De uitvoeringen van de Tablet S zijn voorzien van 16 of 32 GB aan opslagruimte. De Tablet S heeft verder de beschikking over een Tegra 2-chipset en één gigabyte aan werkgeheugen. Een opvallend detail is dat de tablet is voorzien van een TruBlack-scherm, waarbij de naam eigenlijk al voldoende zegt, het scherm zou zwarte tinten écht als zwart moeten weergeven.

De Tablet S ligt in de winkel voor een prijs van 470 euro voor de 16 GB-versie en 570 euro voor de 32 GB-versie. De 3G-variant met 16 GB opslagruimte moet 570 euro kosten.