2min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera

De camera-applicatie van de Sony Tablet S is op zijn minst apart te noemen. Dat komt voornamelijk doordat het ‘zoek’ gedeelte op het scherm wel heel klein is gemaakt. Bij de meeste tablets neemt dit op zijn minst de helft van het scherm in, bij sommigen zelfs het hele scherm, maar bij de Tablet S is het minder dan de helft, wat eigenlijk niet voldoende is, vooral als je ziet waarvoor er dan ruimte moet worden gemaakt. De afbeeldingenrol (reeds geschoten foto’s en video’s) is belachelijk groot en neemt een groot deel van het scherm in. Dat was niet nodig geweest wat mij betreft.



De applicatie biedt niet bijzonder veel mogelijkheden. Het is mogelijk om de witbalans en zoom aan te passen, maar daar blijft het dan ook wel ongeveer bij. Geen aparte filters of andere fratsen. Niet dat deze features door mij persoonlijk erg gemist worden, ik weet zeker dat er ook mensen zijn die ze zeker wel zullen missen.

Al met al is de camera-applicatie op zijn minst wat oncomfortabel, maar hoe zit het met de foto’s en video’s?

Foto’s

Met de foto’s zit het in ieder geval niet zo heel goed. De camera heeft een resolutie van vijf megapixel, maar dat komt er niet helemaal uit wanneer we kijken naar de geproduceerde foto’s welke enigszins vaag en korrelig zijn. Hoewel de tablet geen flitser heeft, was die op een zonnige dag als vandaag (vrijdag 30 september) ook niet nodig. De afwezigheid ervan is echter wel een nadeel.

Binnen, goede belichting


Binnen, slechte belichting


Buiten, van dichtbij


Buiten, van veraf


Video

Waar de tablet qua foto’s weinig goeds toont, is dat bij het maken van video’s een ander verhaal. De Tablet S neemt video’s uiteraard op in HD-formaat en doet dat met een vrij goede kwaliteit. Alleen de framerate had wellicht nog wat hoger gemogen, we hebben de auto’s wel eens vloeiender voorbij zien rijden.