3min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk



Algemeen


De Tablet S is qua uiterlijk een beetje vreemd. De meeste tablets zijn immers gewoon plat, maar in dit geval gaat die vlieger niet helemaal op. Zowel de voor- als achterkant van de Tablet S is wel vlak, maar toch is de voorkant een beetje gekanteld. De bovenkant van de Tablet S is namelijk hoger dan de onderkant van het apparaat, wat resulteert in een aantal graden kanteling van de voorkant en dus ook het scherm. Wanneer de tablet op een vlakke ondergrond is geplaatst is dit bijzonder fijn, de kanteling zorgt ervoor dat je handen en vingers net wat makkelijker overal bij kunnen komen en zo typt het allemaal net wat lekkerder. Op deze manier heb je geen Smart Cover nodig, zoals bij Apple’s iPad het geval is. Aan de andere kant wordt de tablet door deze vormgeving natuurlijk wel een stuk dikker dan menig concurrent.

De behuizing van de Tablet S is gemaakt van plastic, maar voelt door wat kleine details zoals een patroon van kleine uitstekende puntjes toch zeker niet goedkoop aan. Door deze uitstekende puntjes is het gladde plastic alsnog vrij stroef en blijft de tablet lekker goed in de hand liggen.



Voorkant


Aan de voorkant van de Tablet S valt zijn speciale uiterlijk nog niet echt te ontwaren. Op de voorkant is natuurlijk het aanraakgevoelige TruBlack-scherm terug te vinden. Boven het scherm bevindt zich een simpele VGA-camera met een resolutie van 0.3 megapixel. Wellicht is dit wat weinig, maar voor videochatten is het nog altijd voldoende, maar zeker niet meer dan dat.

Rondom het scherm is verder geen enkele knop terug te vinden, zoals tegenwoordig bij zo goed als alle Android Honeycomb-tablets het geval is. De knoppen die op de smartphones wel gewoon gebruikt worden, zitten immers diep verweven in de software en worden zodoende gewoon op het scherm zelf weergegeven. Aan fysieke knoppen onder het scherm is zodoende ook weinig behoefte meer.



Achterkant


Als de tablet omgedraaid wordt komt uiteraard de achterkant van de tablet in beeld. Hier is nog een tweede reden te vinden waarom de tablet nou zo fijn is gedurende een typ-sessie. Dankzij twee rubberen pootjes blijft de Tablet S goed op zijn plaats liggen, wat wel zo comfortabel is.

Aan de achterkant is verder een tweede camera geplaatst, deze heeft een resolutie van 5 megapixel. Niet schokkend hoog, maar deze is desalniettemin wel in staat om 1080p-video’s op te nemen. Op de achterkant is als laatste tevens een uitsparing te vinden waarin het meegeleverde polsbandje kan worden bevestigd, mocht je die willen gebruiken.

De Tablet S kan niet worden opengemaakt, waarschijnlijk voornamelijk door de aparte vorm. Over de ingewanden van deze tablet kan dan ook weinig gezegd worden, behalve de specificaties die je op de vorige pagina terugvindt.





Zijkanten


De bovenkant bevat geen aansluitingen, noch poorten. Deze zijde is halfrond en voorzien van het patroon in plastic dat ik eerder al beschreef. Aan de onderkant kan men alleen de aansluiting van de zeer aparte acculader vinden.

De overige aansluitingen zijn terug te vinden in de verzonken zijkanten. Aan de linkerzijkant zit een 3,5mm jackplug voor een headset. Achter een klepje zit tevens een micro USB- en SD-poort. De rechterzijkant bevat een drietal knoppen, één voor het in- en uitschakelen van de tablet, de andere twee logischerwijs voor de volumecontrole. Er is verder een heel klein gaatje te ontwaren, waarmee de tablet een harde reset kan worden gegeven. Als laatste is er een lichtje waarmee te zien is wanneer de accu volledig is opgeladen.