2min

Camera

Algemeen


De foto-applicatie van BlackBerry OS is wat mij betreft vrij onoverzichterlijk. Dat komt doordat deze nog veel te weinig is toegespitst op touchscreens. Er zijn weliswaar een aantal knoppen onderin het scherm, maar het leeuwendeel van de opties zit alsnog verscholen achter de BlackBerry-knop. Dit zie je op toestellen met concurrerende besturingssystemen natuurlijk al echt niet meer.

Het is overigens wel makkelijk om verschillende Scènemodi te selecteren. Dit kan door een knop op het scherm. Wil je echter bijvoorbeeld een video schieten, dan zal je toch echt in het menu achter het knopje moeten gaan graven, wat ik persoonlijk echt belachelijk vind. Hoe makkelijk was het geweest om een knopje toe te voegen waarmee geschakeld wordt tussen foto en video?

De applicatie staat toe om tot 4x in te zoomen. De beeldkwaliteit vervalt wel wat, maar niet bijzonder veel omdat het slechts 4x is.

Hoewel er aan de voorkant van het toestel wel een camera-achtige cirkel aanwezig is, is dit slechts een LEDje waarmee de accustatus kan worden afgelezen. De Torch 9860 is niet voorzien van een dubbele camera.

Foto’s


De foto’s die de Torch 9860 neemt zijn prima in orde, afgezien van de ingezoomde foto, maar dat is niets bijzonders. Er zijn immers bijzonder weinig telefoons met een optische zoomlens.

Binnen, goede belichting, zonder flits.


Binnen, slechte belichting, met flits.


Buiten, van dichtbij.


Buiten, van veraf.


Buiten, volledig ingezoomd vanuit zelfde standpunt.


Video’s


De video die de Torch 9860 vastlegt is, nadat het eindelijk lukt om een video te starten, prima in orde. Ik meld de moeilijkheden nog een keer extra omdat het allemaal niet meeviel. Nadat ik uiteindelijk de videofunctie had opgegraven, wilde ik middels de convenience-toets de video starten, maar nam het toestel een foto. Op zich geen rare gedachtegang, zowel niet van mij, noch van de telefoon zelf. Het is wel even wennen dat de sluiterknop alleen werkt voor het maken van een foto. Het maken van een video doe je door op het scherm op de Record-knop te drukken.

De video is prima in orde, de auto’s komen niet haperend voorbij. Bewegingen zijn gewoon vloeiend en details zijn goed zichtbaar.