2min

Tags in dit artikel

, ,

Interieur



Er is aan alles gedacht, zo is er een hot-swappable bay voor een externe hardeschijf geïnstalleerd. Helaas is er daardoor verder maar ruimte voor twee 5,25-inch apparaten. Deze kunnen vervolgens met een simpel schuif-en-klik systeem vastgezet worden in de behuizing.


De voeding wordt in deze kast aan de onderzijde geplaatst. Hierdoor wordt er verse (frisse) lucht vanuit de onderzijde van de kast aangezogen en rechtstreeks gebruikt voor het koelen van de PSU. Helaas leent de kast zich hierdoor minder voor vloerbedekking of andere stoffen materiaal op de vloer. Wel heeft Cooler Master op die plek een stoffilter geplaatst hetgeen de stofophoping in de PSU verhindert.


In theorie kan men zeven 3.5-inch hardeschijven of aanverwante apparaten behuizen. Het installeren hiervan gaat vrij simpel door twee strips aan de zijkant van deze schijven te bevestigen en in een kooi te schuiven. Als quasi oplossing voor trillingen zijn rubbertjes geïnstalleerd die naar mijn bescheiden mening veel te dun zijn. Er is ruimte voor één SSD (2.5-inch apparaat) hoewel dat wel ten koste gaat van een 3.5-inch ruimte.

Indien je geen grootverbruiker bent van deze ruimtes dan kan een kooi verwijderd worden zodat de luchtstroming verbeterd in de kast. Ook extreem lange grafische kaarten kunnen dan geïnstalleerd worden zolang deze niet langer zijn dan 41 cm (die zijn er nog niet).


Op de bovenstaande afbeelding is goed te zien dat alle kabels keurig zijn afgewerkt met een zwarte mesh. Helaas heeft Cooler Master de ventilator vergeten waardoor een tien voor details er niet in zit voor deze behuizing.

Het is prettig om te zien dat er ook aan frequent wisselen van de CPU-koeler gedacht is alsmede systeembouwers. De uitsparing in de moederbord-tray is ervoor bedoeld dat een koeler eenvoudig, zonder het moederbord te verwijderen, geïnstalleerd kan worden.

Table of contents