4min Devices

Review: Modern Warfare 3

Gameplay

Singleplayer


Ondanks dat het bij Modern Warfare 3 veelal draait om de multiplayer is er natuurlijk ook weer veel aandacht besteed aan het singleplayer-deel van het spel. Opnieuw zullen we veel afwisselende missies kunnen verwachten die boordevol actie zitten en je de aankomende uren van je stoel af zullen blazen.

Dit keer speelt de singleplayer van het spel zich af in een hedendaagse tijds-setting en ga je verder waar je in Modern Warfare 2 bent gebleven. Waarom niet verder waar Black Ops was gebleven? Dit is te danken aan het feit dat Black Ops werd ontwikkeld door Treyarch en niet door Infinity Ward. Laatstgenoemde zet daarom haar verhaallijn van Modern Warfare en Modern Warfare 2 door in deel drie om zo een trilogie te verwezenlijken.

Review: Modern Warfare 3

Wanneer je jezelf een weg door de singleplayer heen schiet zal je allerlei grote steden aandoen. Zonder veel te verklappen wist je waarschijnlijk zelf uit de trailers al dat je de nodige kogels zult afvuren in onder andere New York, Parijs, Hamburg en Londen. Daarnaast zal er meer dan voldoende afwisseling zijn in deze missies. Een goed voorbeeld hiervan is de eerste missie. Hier zal je namelijk naast de benenwagen plaats nemen in een chopper, een stuk zwemmen, een onderzeeër uitruimen, een speedboot besturen en in een vliegtuig stappen.

Daarnaast zal je in de singleplayer niet aan één character vastzitten zoals voorheen. Je zult namelijk verschillende gedaantes aannemen welke ieder een aandeel in de verhaallijn hebben. Ondanks dat bij Modern Warfare de nadruk ligt op de multiplayer is Infinity Ward er gewoon opnieuw in geslaagd om een intensieve, afwisselende en vermakelijke reeks van missies in één verhaallijn te proppen. Jammer genoeg zal je jezelf, net als in Battlefield 3, al vrij vlot aan het eind van deze singleplayer bevinden.

Review: Modern Warfare 3

Spec Ops


Naast de Singleplayer en multiplayer vinden we in Modern Warfare opnieuw de spelmode Spec Ops. In dit gedeelte van het spel zal je samen moeten werken met een vriend in verschillende missies die zich vooral op kleine schaal af zullen spelen. Bij een gebrek aan vrienden kun je deze missies echter ook in je eentje volbrengen. Spec Ops is voor het eerst verdeeld in twee onderdelen. Enerzijds vind je "Mission", anderzijds vind je de gamemode "Survival".

De mode Mission hebben we in principe eigenlijk hierboven al behandeld en is vrijwel gelijk aan de setting die we ook in Modern Warfare 2 zagen. Samen met een vriend zal je een aantal gevarieerde missies af mogen werken. Naarmate je vordert in deze missies zul je, afhankelijk van het niveau, sterren verzamelen. Met deze sterren speel je vervolgens weer nieuwe missies vrij. Gevoelsmatig duren de missies in Modern Warfare 3 wat langer dan in deel 2. Wat ons betreft een goede ontwikkeling. Ook hier is Activision er weer in geslaagd om een pakket van afwisselende missies neer te zetten.

Review: Modern Warfare 3

Bij Survival zou je kunnen zeggen dat Infinity Ward met een schuin oog heeft gekeken naar Treyarch. Deze mode zou je namelijk erg goed kunnen bestempelen als de Zombi-mode uit Black Ops, alleen dan zonder zombies. In Survival zul je namelijk verschillende golven vijanden moeten verslaan. Elke keer als je een tegenstander doodt of een golf overleeft ontvang je credits. Deze credits kan je vervolgens besteden aan betere wapens en uitrusting. Klinkt bekend hè? Inderdaad, deze mode lijkt veel op de, niet zo realistische, maar voor velen wel erg leuke, spelmodus uit Black Ops.

Ondanks dat je zou kunnen zeggen dat Infinity Ward dit idee een beetje heeft "gejat" van Treyarch, werkte de studio het geheel wel erg goed uit en zal deze mode ongetwijfeld voor veel spelers erg veel vermaak gaan bieden. Naarmate je meer potjes hebt gespeeld zal je stijgen in niveau. Aan de hand van dit level zal je, net als in de multiplayer, weer wapens en levels vrijspelen. Tijdens het testen van deze game vond ik mezelf boven verwachting vaak terug in dit deel van het spel waar je gewoon tactisch te werk zal moeten gaan om ver te kunnen komen.

Review: Modern Warfare 3