2min

Conclusie

Wisselvalligheid is wat heerst bij de Omnia W. Hoewel de prestaties bijzonder goed zijn wanneer we naar de prijs en Windows Phone-concurrentie kijken, zijn er andere aspecten die de boel weten te verstieren voor de Omnia W.

Zo is de Omnia W wat betreft fotokwaliteit zeker geen vervanger voor je digitale camera en zijn de losse toetsen, de ouderwetse druktoets op de voorkant en de verlichting van de aanraakgevoelige knoppen reden om minder positief te zijn dan dat we hadden willen zijn.

Voor zijn prijs weet de Omnia W op bepaalde vlakken de concurrentie volledig weg te blazen, maar dit gaat ten koste van andere aspecten die óók belangrijk zijn. Uiteindelijk blijf ik echter wel van mening dat je voor het geld dat je voor de Omnia W betaalt, je wel waar krijgt voor je geld. De -in mijn ogen- narigheid met de toetsen is voor een ander wellicht geen enkel probleem en het ligt er ook maar net aan of je de camera veelvuldig gebruikt, moet dit een nadeel voor je zijn. Is dit allebei niet het geval, dan heb je aan de Omnia W een subliem toestel voor de lage prijs.

Gezien de nadelen kies ik er na veel twijfelen toch voor om de Omnia W niet als ‘Goed’ maar slechts als ‘Redelijk’ te beoordelen, maar het ligt er maar net aan wat jouw behoeften zijn en hoe je de vorige alinea persoonlijk opvat.
6.0
  • Zeer goede prestaties voor de prijs;
  • Super AMOLED-scherm;
  • Camera is wisselvallig;
  • Toetsen voelen wat losjes;
  • Verlichting van toetsen aan voorkant toestel;