Inleiding

Samsung heeft recentelijk een nieuwe Omnia-telefoon op de markt gebracht. De Omnia II wordt het nieuwe Windows Mobile-toestel van Samsung en volgt, vanzelfsprekend, de eerste Omnia op. De nieuwe Omnia II-telefoon is uitgerust met high-end-hardware, zo is er bijvoorbeeld een 800 MHz processor in het toestel gebouwd.

Samsung maakt gebruik van vrij veel verschillende besturingssystemen, zoals Windows Mobile, een eigen OS, Symbian en Android. De Omnia-reeks komt eigenlijk altijd uit met Windows Mobile. Tot deze reeks behoren nu drie verschillende telefoons, de Omnia I, de Omnia II en de Omnia QWERTY. Al deze toestellen draaien op Windows Mobile 6.1, in combinatie met de eigen interface van Samsung.


De Omnia II en de Omnia QWERTY krijgen allebei een ROM-update naar Windows Mobile 6.5, de opvolger van Windows Mobile 6.1 die ervoor zorgt dat Windows Mobile weer mee kan met zijn concurrentie. Maar hoe werkt de standaard software eigenlijk? Is die ROM-update naar Windows Mobile 6.5 eigenlijk wel nodig?

De Omnia II moet de nieuwe krachtpatser van Samsung worden, het toestel is hier theoretisch gezien toe in staat. Maar, benut Samsung die mogelijkheden ook op een correctie manier, ben je niet beter af met een ander Windows Mobile-toestel, of zelfs een heel ander toestel? In deze review krijg je daar antwoord op.

De Omnia II komt in Nederland uit in samenwerking met Millionaire en werd samen met de Omnia QWERTY aangekondigd op de Millionaire Summer Fair. De telefoon werd dus feestelijk aangekondigd en moet daardoor een exclusief tintje krijgen, mede dankzij allerlei exclusieve extra’s die je erbij krijgt. In deze review bespreken we echter de ‘kale’ versie.