3min

Uiterlijk

De HMZ-T1 ziet er ontzettend futuristisch uit en ik denk persoonlijk direct aan bijvoorbeeld Daft Punk. Het apparaat is gemaakt van wit en zwart plastic. Het witte plastic is lekker glad terwijl het zwarte plastic juist mat is. Samen vormen deze materialen een mooi contrast.

Sony benadrukt zelf dat de bril zeer hoogwaardig en stevig is. Dit kan ik beamen, al zijn de armen die langs de zijkant van je hoofd komen te zitten misschien nog steeds niet stevig genoeg, maar dit heeft Sony waarschijnlijk met opzet gedaan, zodat de bril goed aan het formaat van je hoofd aan te passen is.



De bril bestaat aan de voorkant uit een soort halve cirkel van plastic, waarin zich de twee schermen en allerlei andere technische onderdelen bevinden. Aan de buitenkant is de bril voorzien van LEDjes, welke verlicht worden wanneer je de bril draagt, om het geheel nog maar eens wat futuristischer te maken.

De binnenkant van deze halve cirkel bevat uiteraard twee gaten waarachter zich de 720p OLED-schermen bevinden. Tussen de twee schermen in bevindt zich een inkeping waar je neus in zal moeten passen.



Bovenop de behuizing zit een kussen dat tegen je hoofd zal rusten. Als je de bril goed op je hoofd zet, zal het grootste gedeelte van het gewicht op je voorhoofd rusten, wat prettiger is dan al het gewicht op je neus. De HMZ-T1 is met het gewicht van een halve kilo immers best zwaar en het is sowieso niet fijn om dit hele gewicht op je neus te hebben. Aan het uiteinde van de behuizing zit aan elke kant een speaker die zowel qua hoogte als diepte aan te passen is, zodat deze speakers goed op je oren geplaatst kunnen worden. Het uiteinde van de behuizing loopt over in een dubbele hoofdsteun die tevens aan te passen is op je hoofd. De hoofdsteun zelf is overigens ook aan te passen zodat het hele apparaat groter of kleiner wordt.



Links langs je voorhoofd komt een kabel uit de HMZ-T1, welke richting de Processing Unit gaat. Deze kabel zorgt voor beeld, geluid en stroom.

Comfort


Het is prima mogelijk om de bril goed in te stellen op je hoofd. De eerste keer zal dit zeker wat moeite kosten, maar de keren erna hoef je eigenlijk niet zo veel meer te doen, behalve de bril gewoon opzetten en de onderste hoofdsteun even goed plaatsen, want deze is van elastiek.

Helaas merk je na een lange sessie toch wel dat je neus ondanks de steun op je voorhoofd toch flink onder druk wordt gezet. Op mijn neus was goed te zien waar de steun heeft gezeten, want daar zat een flinke rode plek.

Nu moet ik wel opmerken dat er meerdere neus- en voorhoofdsteunen worden meegeleverd bij het eindproduct, maar dat Sony deze niet aan ons wist te leveren. Het zou kunnen dat je het gewicht op je neus zou kunnen verminderen door een grotere of kleinere hoofd- en neussteun te gebruiken.