1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk

In al het smartphone-geweld van tegenwoordig is het weer eens wat anders om een klein, compact toestel vast te houden. Het toestel heeft een typische Samsung-uitstraling met ronde hoeken, een zwarte rand om het scherm en een grijs metalen omhulsel aan de buiten- en achterkant. De achterkant is overigens los te halen en verwisselbaar voor een ander kleurtje.

De Galaxy S heeft een 3 inch capacitief (warmtegevoelig) TFT-touchscreen met daarboven het Samsung-logo en een zilveren speakerbalk. Onder het scherm zit een Home, Menu en Terug-knop, waarbij de Menu en Terug-knop door middel van aanraking werken, de Home-knop is een simpele drukknop.



Aan de linkerzijkant vinden we een comfortabele volumeregelaar terug. De aan/uit-knop zit aan de rechterkant verwerkt. Bovenop het toestel zit de micro-USB aansluiting weggewerkt onder een klepje rechts naast de 3,5 mm jack-plug ingang. Aan de onderkant is alleen de microfoon zichtbaar.




Als laatst vinden we op de achterkant linksboven in de hoek de 2 megapixel-camera terug met hiernaast de luidspreker. Ook is onderaan opnieuw het Samsung logo geplaatst. Het resultaat is een redelijk trendy toestel.

Het is tevens nog het vermelden waard dat het mogelijk is om de MicroSD-kaart te plaatsen of verwijderen zonder dat de accu verwijderd hoeft te worden. Dit geldt echter niet voor de SIM-kaart.