2min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera

Foto’s


Naast het zwakke scherm heeft de Galaxy Y een tweede minpunt in de 2 megapixel camera (1600×1200 pixels voor foto’s en 320×240 voor video) zonder flits. Twee keer optische zoom, een minimaal aantal opnamemodussen en foto-effecten geven niet bepaald foto’s en video’s waar je achteraf graag naar terug kijkt om het moment terug te beleven. Kleuren zijn flets en de beelden zijn korrelig. Een fysieke cameraknop is ook niet aanwezig om snel een moment vast te kunnen leggen.

Binnen, genomen met goede belichting.


Binnen, genomen met slechte belichting.


De afwezigheid van een flitser is natuurlijk ook een aardige aderlating, zoals op de bovenstaande foto te zien is. De ruimte was bij lange na niet donker, maar de sensor van de Galaxy Y vangt totaal geen licht meer op in deze situatie en kan hier zelf ook niks aan veranderen, zonder flitser.

De mogelijkheid om in en uit te zoomen met de volumeknoppen is handig. De timer-optie daarentegen is vrijwel nutteloos, aangezien het toestel niet uit zich zelf op zijn kant kan blijven staan.

Buiten, genomen op korte afstand.


Buiten, op grote afstand.


Zelfde standpunt, volledig ingezoomd.



Video


Het opnemen van video gaat ook niet erg soepel, bij de weergave van de video vallen er wat dingen op, auto’s rijden schokkerig voorbij en het beeld is bovendien erg blokkerig.