2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Features

Military class III


De Military Class-keuring is sinds enige tijd voorzien van een nieuw niveau, namelijk versie 3. In de derde versie van Military Class worden niet alleen Super Ferrite Chokes, Solid Caps en Hi-c Caps van de hoogste kwaliteit gegarandeerd, maar worden ook DrMOS II-chips toegevoegd op het moederbord.

De DrMOS II-chips zijn in vergelijking met normale MOSFETS ongeveer 30 procent efficiënter met de stroomvoorziening, genereren daardoor minder hitte en kunnen tweemaal zo snel schakelen waardoor ook de overklokresultaten positief worden beïnvloed. Met deze DrMOS II-chips denkt MSI dus niet alleen aan de overklokkers, maar ook aan het milieu, maar vooral aan de stabiliteit van je systeem onder normale omstandigheden. MSI garandeert met de Military Class III-keuring natuurlijk dat je moederbord stabiel is en dat ook op lange termijn zal blijven zijn.



LucidLogix Virtu MVP


Een technologie die niet alleen MSI voert is LucidLogix Virtu MVP. Dit is een techniek van LucidLogix, een bedrijf waar we al vaker over geschreven hebben. LucidLogix richt zich op het verbeteren van de grafische prestaties van een systeem op allerlei innovatieve manieren.

Virtu MVP is een technologie die de prestaties van een videokaart kan verbeteren doordat deze wordt gecombineerd met de geïntegreerde videokaart van de Ivy Bridge- en Sandy Bridge-processoren. Deze technologie kan zorgen voor maximaal 60 procent aan prestatieverhogingen, maar dat is volledig afhankelijk van welke videokaart aanwezig is.

Ook qua stroomverbruik kan Virtu MVP flink meehelpen, want als de videokaart niet nodig is, schakelt het systeem naar de iGPU op de processor, welke alle taken dan op zich neemt, wat minder energie kost. De videokaart wordt dan simpelweg vrijwel uitgeschakeld, tot deze weer nodig is.

OC Genie II


Middels OC Genie II kan de consument die geen kaas heeft gegeten van overklokken toch genieten van snelheden die ver boven de standaard liggen. Met een simpele druk op de knop gaat het systeem op zoek naar een ideale overklok waarbij de stabiliteit van het systeem gegarandeerd blijft. Normaliter wordt je systeem met die ene druk op een knop toch al gauw twintig procent sneller.