2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

Als we naar het geheel kijken van de Veolo, valt er weinig positiefs over deze Android-mediaspeler te zeggen. Vanaf het begin tot het eind is het slecht: de installatiewizard geeft niet aan hoe we naar het beginscherm kunnen, er is geen uitgebreide handleiding voor de Veolo beschikbaar, apps crashen regelmatig, Android crasht regelmatig, het toetsenbord werkt niet altijd even goed, het afspelen van video’s hapert snel, de ondertiteling wordt niet goed weergegeven en het geheel draait een Android-versie die niet bedoeld is voor het grote scherm. AC Ryan lijkt te gehaast een Android-speler te hebben willen maken.

Wat kan de Veolo dan wel goed? Tja, het browsen werkt wel oké. Zeker op een groot scherm is dat leuk. Daarnaast is de browserervaring ook een van de betere, met bijvoorbeeld ondersteuning voor Adobe Flash en het feit dat websites er goed uitzien op Android, maar daar blijft het bij.

Dan hebben we het nog niet eens over de prijs gehad. De Veolo kost minimaal 160 euro en dat is wat ons betreft teveel voor deze mediaspeler. We zijn echt van mening dat dit bugfestijn nooit uitgebracht had mogen worden, zeker niet door een bedrijf als AC Ryan dat al aardig wat ervaring heeft met mediaspelers. De Veolo is wat ons betreft een mislukking, wat vooral te danken is aan de software.

De oplossing om met dit product nog enigszins succesvol te worden ligt dan ook voor de hand. AC Ryan moet snel met nieuwe firmware komen, waarbij de Android-versie wordt bijgewerkt naar 4.0. Hiermee zal het aanbod in apps ook flink verbeteren en zullen ook veel tabletapps tot de mogelijkheden behoren die er ongetwijfeld beter uit zien. Ook moet het bedrijf goed kijken naar de drivers, zodat Android-stabieler draait en de afstandsbediening hopelijk beter werkt. Of dit product met een nieuwe Android-versie en meer stabiliteit wel de moeite en zijn prijs waard is, valt op dit moment niet te zeggen. Slechter kan het in elk geval niet worden. Wij raden in elk geval aan om de Veolo in het schap te laten staan.
2.0
  • Browser;
  • Android-apps.
  • Regelmatig crashes;
  • Media hapert;
  • Ondertiteling niet goed weergegeven;
  • Bevat veel bugs;
  • Toetsenbord werkt niet altijd even goed;
  • Android 2.2 niet bedoeld voor tv.