1 min

Tags in dit artikel

,

Conclusie

MSI komt binnen een half jaar na het uitbrengen van de GT783R met de GT70, opnieuw een gaming-laptop met een prijskaartje van ruim boven de 2000 euro. Gelukkig krijg je hier wel de nieuwste hardware voor terug, zoals de eerste Ivy-Bridge processor en de Nvidia GTX 670M, met 3 GB werkgeheugen.

De verwachtingen lagen dan ook aardig hoog op voorhand. Helaas moeten we concluderen dat ze niet geheel zijn waargemaakt. In slechts één van de benchmarks wist de GT70 de koppositie te pakken, wat is te danken aan de Intel Core i7 Ivy Bridge-processor. Wij hadden meer verwacht.

MSI heeft alleen intern een aantal nieuwe componenten geïnstalleerd. Wat ons betreft had ook de buitenkant wat meer aandacht mogen krijgen. Zo is het deksel nog altijd wat buigzaam en mag het toetsenbord ook nog verder geoptimaliseerd worden voor gamers.

Als we kijken naar de prijs/kwaliteitsverhouding, kunnen we niet anders concluderen dat deze ondermaats is. De GT70 presteert gewoonweg niet goed genoeg in de benchmarks waar wij hem aan hebben blootgesteld.