3min

Tags in dit artikel

,

Uiterlijk, bouwkwaliteit en gebruik

Met het uiterlijk van de GT-serie is MSI nogal constant. Er zijn in vergelijking met de voorganger vrijwel geen aanpassingen gedaan in de vormgeving. Het grootste gedeelte van de GT70 is voorzien van zwart, geborsteld metaal, aan de zijkanten afgewerkt met plastic. Eén van de kritiekpunten op de voorgangers met betrekking tot het minder stevige deksel is nog altijd aanwezig, deze wil nogal graag meebuigen zodra er een beetje kracht op wordt gezet. Op het deksel pronkt in zilveren letters het MSI-logo, wanneer deze is dichtgeklapt zien we aan de voorkant nog een aantal oranje indicatielampjes voor Bluetooth, WiFi, de accu, slaapstand en de harde schijf.

Qua aansluitingen is de GT70 vrij royaal voorzien. Zo zijn er in totaal twee USB 3.0- en drie USB 2.0-poorten te vinden, naast een SD-kaartlezer, vier jack-plugs, een netwerkpoort, een VGA-poort, een HDMI-poort en een eSata-poort. Ook is er zoals gebruikelijk bij de MSI gaming-laptops een optische drive die met Blu-ray discs overweg kan aanwezig.




Voor gamers is ook de onderkant niet geheel onbelangrijk. Naast dat hier uiteraard de accu geplaatst kan worden, is het ook mogelijk de laptop open te schroeven waarna de verschillende componenten tevoorschijn komen. Hier kan men vrij toegankelijk aanpassingen doen aan de hardware. Het toevoegen van werkgeheugen is niet mogelijk, aangezien alle bankjes in gebruik zijn, maar het vervangen hiervan wordt je door MSI zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.

Als we de laptop open klappen krijgen we opnieuw het futuristische design van dit bakbeest voorgeschoteld, wat we nog kennen van de voorgaande modellen. Dat betekent dat we te maken hebben met een mat 17,3 inch scherm, wat weerspiegelingen enigszins beperkt. Boven het scherm zit een webcam verwerkt welke in staat is beelden op te nemen in 720p-resolutie.



Onder het scherm zit als eerst een strip met aanraakgevoelige toetsen, op de zilveren powerknop in het midden na. De overige knoppen fungeren als snelkoppelingen voor het inschakelen van een automatische overklok-applicatie, het instellen van de fan-snelheid, het in/uitschakelen van toetsenverlichting, het in/uitschakelen van WiFi, het in/uitschakelen van het scherm en het uitwerpen van een optische schijf. Links en rechts van de strip zitten achter een zilveren afdekking twee Dynaudio-speakers.



Hierna komen we aan bij het toetsenbord, welke al uitvoerig is behandeld in de review van de GT780R, kijk hier dus eventueel ook even naar. Voor gamers is het natuurlijk belangrijk dat zij snel de juiste knoppen weten te vinden. Het is daarom een leuke, maar geen unieke feature waarmee het mogelijk is om de kleuren van de achtergrondverlichting van de toetsen naar eigen wens aan te passen. MSI heeft ook een aantal standaard modi voorgeprogrammeerd. Qua indeling verschilt het toetsenbord echter niet veel ten opzichte van andere toetsenborden.

Vlak onder het toetsenbord zit een klein knopje om het trackpad uit en in te schakelen. Het trackpad zelf voelt erg comfortabel aan en biedt daarnaast ondersteuning voor multitouch-commando’s zoals zoomen, knijpen en roteren.

Voor een bespreking van de gebruikservaring verwijs ik je terug naar de review van de MSI GT780R. De apparaten zijn qua soft- en hardware op veel gebieden identiek, waarom we besloten hebben om niet hetzelfde verhaal opnieuw af te draaien.