Verpakkingsinhoud, Uiterlijk en specificaties

Verpakkingsinhoud


De Vertex 4 wordt geleverd met weinig extra accessoires. Dat hoeft ook niet per se, maar het is natuurlijk niet vervelend om extra kabels en dergelijke meegeleverd te krijgen, maar dat stuwt ook de prijs omhoog. Zodoende houdt OCZ de bedoeling erg kaal en wordt de Vertex 4-schijf enkel geleverd met een beknopte handleiding, een sticker, acht schroefjes en een bracket waarmee de schijf in een desktop-systeem kan worden geplaatst.

Uiterlijk


Wat betreft het uiterlijk van SSD’s is OCZ al jarenlang niet het meest creatief, maar daar hechten wij ook weinig waarde aan omdat een SSD toch in de behuizing van een systeem verdwijnt. Hoe dan ook, de behuizing van de SSD is voorzien van een matzwarte coating en aan de bovenkant zit een grote sticker waarop een aantal merknamen vermeld worden, zoals Vertex 4, OCZ Technology en natuurlijk ook Indilinx. Aan de onderkant van de SSD zit een even zo grote sticker, maar hierop vinden we weinig interessante zaken terug.

De Vertex 4-schijf kan met een kruiskopschroevendraaier opengeschroefd worden. Opvallend is dat we op de printplaat een extra mSATA-aansluiting vinden, aan de tegenovergestelde zijde van waar de normale connector zich bevindt. Wat het doel van deze connector is, is niet duidelijk.

Op de printplaat zien we verder uiteraard de Indilinx-controller, welke opvallend genoeg in een hoek van 45 graden op de plaat is gesitueerd. De controller wordt middels een dikke laag pasta gekoeld. Daarnaast zijn er acht geheugenchips van OCZ terug te vinden op de printplaat, als laatste is er het cachegeheugen, een chip die terug is van weggeweest. Zoals vermeld maken schijven met een SandForce-controller gebruik van het opslaggeheugen voor cache, maar de Indilinx-controller gaat terug naar een oude vertrouwde aparte chip voor deze taak. De Vertex 4-schijven zijn voorzien van een halve gigabyte aan cachegeheugen, behalve de 512 GB-versie, welke een volle gigabyte bevat. Voor de eindgebruiker is dit een charmantere oplossing, omdat deze altijd de geadverteerde opslagruimte tot de beschikking krijgt.Zonder duidelijke reden bevat de Vertex 4 een extra mSATA-aansluiting


Specificaties
Merk OCZ
Type Vertex 4
Opslagruimte 64 / 128 / 256 / 512 GB
Soort geheugen Multi-level Cell (MLC)
Interface SATA-600
Leessnelheid Tot 550 MB/s
Schrijfsnelheid Tot 465 MB/s
Cache 64, 128 en 256 GB: 512 MB
512 GB: 1 GB
Stroomverbruik Idle: 0,6 W, Stress: 2,5 W
Controller Indilinx Everest 2
Garantie 5 jaar carry-in
Afmetingen 99,8 x 69.63 x 9,3 mm (L x B x H)
Gewicht 101 g
Voor meer specificaties, zie de prijsvergelijker