2min Devices

Review: OCZ Vector

Inleiding

OCZ nam krap twee jaar geleden controllerfabrikant Indilinx over voor een miljoenenbedrag. De OCZ Vertex was de eerste SSD die van een controller van Indilinx voorzien zou zijn, maar dat bleek achteraf niet geheel waarheid te zijn, het ging namelijk om een controller van Marvell waarvoor OCZ wel zelf de firmware geschreven had. Het werd opnieuw een kleine smet op het toch al niet haveloze imago van OCZ, want de Vertex-serie begon erg goed, maar de tweede en derde editie van de SSD’s werden geplaagd door problemen en defecten.

Misschien heeft het wel met dat gedeukte imago van de Vertex-serie te maken dat OCZ er voor kiest om een nieuwe naam te gebruiken voor deze SSD. We spreken hier immers wel min of meer over de opvolger van de Vertex 4. Tevens heeft OCZ op organisatorisch gebied aardige veranderingen ondergaan. Zo heeft het bedrijf zijn CEO ingeruild en die heeft de bedrijfsleiding hard aangepakt.

Review: OCZ Vector
Met de Vector-serie wil OCZ dus met een schone lei beginnen. Niet langer richt het Amerikaanse bedrijf zich enkel op prestaties, ook betrouwbaarheid staat vanaf heden hoog in het vaandel. Elke Vector-schijf wordt voordat deze verpakt wordt uitgebreid getest.

Zoals je misschien al wel aanvoelde is de OCZ Vector (opnieuw) de eerste schijf die voorzien is van een controller afkomstig van Indilinx, maar dit keer dan ook écht. Het gaat om de Barefoot 3-controller. Hierover op de volgende pagina meer informatie.

De Vector-serie wordt geleverd in drie opslagformaten: 128GB, 256GB en 512GB. Deze schijven hebben op het moment van schrijven een prijs van respectievelijk 126 euro, 213 euro en 452 euro. Met deze prijzen gaat OCZ de concurrentie aan met Samsung’s 840 Pro-serie die nét iets goedkoper zijn.