1 min

Tags in dit artikel

,

Uiterlijk en installatie

Uiterlijk


Door zijn gewicht en C-vorm heeft de koeler behoefte aan extra ‘steun’. Noctua heeft dit opgelost door in het midden van het koelblok een extra aluminium balkje te plaatsen dat extra stevigheid verschaft. Het model dat wij ontvingen van Noctua helt een aantal graden schuiner en is dus niet geheel horizontaal. Een duidelijke reden hiervoor hebben we niet, maar mogelijkerwijs worden de koelers niet middels een machine omgebogen, waardoor er een fractie verschil tussen de modellen bestaat.



Vanwege zijn C-vormige contour maakt deze koeler zich uitermate geschikt voor het gebruik in (high end) HTPC’s of desktops. Door gebruik te maken van de U.L.N.A-adapters (verloopstukjes) kan een lager toerental worden gegeven aan de grote ventilatoren en wordt de geluidsproductie verlaagd.



Over het uiterlijk zijn in voorgaande reviews al meermaals de nodige woorden gevallen. De één vindt het verschrikkelijk, terwijl de ander zich prima kan vinden in de kleurencombinatie van Noctua. Het is moeilijk de gekozen kleuren te combineren met bijvoorbeeld groen of blauw. De gekozen kleuren steken erg af bij de kleuren zwart, zilver of wit hetgeen dan ook een mooi resultaat geeft. Misschien wordt het echter wel tijd dat Noctua een special edition gaat uitbrengen met een ander kleurtje, voor mensen die niet van de huidige kleurstelling houden.