2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De Dell XPS 15 is een mooie, maar relatief zware laptop. Je zal er weinig plezier aan beleven om deze laptop in een tas aan je rug te hebben hangen als je onderweg bent. Aan de andere kant zal deze laptop, weliswaar voor een meerprijs, ongetwijfeld wel leuke prestaties kunnen leveren. Dat hebben wij echter niet kunnen testen omdat Dell er voor koos om ons de goedkope variant van het systeem te sturen. Voor een meerprijs van 150 euro ben je echter al voorzien van 8 GB werkgeheugen, een betere videokaart en extra schijfruimte, waardoor je een mooi systeem tot je beschikking zal hebben.

Het gebruik van siliconen voor de afwerking van het gedeelte waar het touchpad en toetsenbord in zit verwerkt is in mijn ogen een geweldige keuze. Het voelt fijn aan en je handen worden ontzien van de hitte die laptops produceren.

Een groot nadeel is helaas het scherm, dat flikkert aan de hand van de content op het scherm en bij lichte achtergronden zijn de afzonderlijke pixels goed te zien, wat jammer is. Daarentegen biedt het scherm wel een resolutie van 1920 bij 1080, wat je flink wat extra werkruimte op zal leveren.

Voor een prijs van 1399 euro vind ik de goedkoopste XPS 15 niet zo’n geweldig systeem, de mogelijke upgrades maken de Dell-laptop echter al gauw interessanter. Bij Dell betaal je een stukje voor kwaliteit en dat is goed in de prijs terug te zien, want voor dit geld zal je systemen kunnen terugvinden met betere specificaties. Dat maakt de XPS 15 op zichzelf echter zeker geen slecht systeem. In tegendeel zelfs.
7.5
  • Oppervlak met siliconenlaag werkt prettig;
  • Prima ontwerp;
  • Uitstekende accu;
  • Weinig bloatware;
  • Hoog gewicht;
  • Sporadisch flikkerend scherm;