1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (2)

Dell scoort in de regel goed als het gaat om accuduur. De XPS 15 is qua gewicht dan wel een apparaat om rekening mee te houden, maar dat komt wel ten goede aan de accuduur, want er zit een indrukwekkende accu in deze behuizing. De laptop weet het in idle-status bijna zeven uur uit te houden en met de volle belasting draait het systeem bijna 2,5 uur lang op één lading. Het zijn indrukwekkende prestaties die Dell keer op keer weet te evenaren of zelfs verbeteren. Petje af.


Doordat deze laptop niet is voorzien van een SSD-schijf zijn de opstartprestaties niet noemenswaardig. Met een score van 32 seconden hoef je niet lang te wachten op je laptop, maar er zijn systemen die bijna drie maal zo snel paraat staan.


Er zijn fabrikanten die een systeem zo stil mogelijk willen maken en dat gaat in veel gevallen ten koste van de efficiëntie van de koeling. Daarnaast zijn er ook partijen die de koeling juist zo goed mogelijk maken, maar daarbij is vaak de geluidsproductie het slachtoffer. Dell kiest een middenweg en scoort vrij gemiddeld in deze test.


De score is bij onze geluidsmeting zelfs nog aardig goed, want de laptop draait mee in de bovenste helft van de gemeten systemen. Dell heeft het qua koeling en geluidsproductie wat mij betreft goed gedaan. Ik zie liever dat beide scores een beetje gemiddeld zijn, dan dat de score voor de koeling heel goed is en de geluidsproductie heel slecht, of andersom.