3min

Tags in dit artikel

, , ,

Accessoires en uiterlijk

Accessoires


De Sony Xperia T wordt geleverd in een relatief klein doosje. In het doosje vind je naast het toestel zelf een headset met drie paren rubberen opzetstukjes voor verschillende soorten oren. Verder heeft Sony enkel een aantal boekjes, een Micro USB-kabel en een lader met USB-poort in de verpakking gestoken.

Op zich is er niets mis met een minimaal aantal accessoires bij een telefoon. In principe heb je niet veel meer nodig, maar extra zaken als een hoesje, een tweede accu of een dockingstation zijn natuurlijk altijd welkome toevoegingen. Daarnaast is Sony met de Xperia T en de Xperia Tablet S een van de sponsoren van de nieuwe James Bond-film. Dit was voor Sony een uitgelezen kans geweest om een interessant James Bond-gerelateerd accessoire te ontwikkelen om de gebruikers mee te verblijden, maar deze kans hebben de Japanners helaas laten liggen.




Uiterlijk


Wil James Bond een opvallende telefoon, of juist niet? Sony heeft waarschijnlijk het laatste gedacht, want de Xperia T heeft ondanks zijn opvallende voorgangers zoals de Xperia S en de Xperia Arc S een veel minder uitgesproken verschijning. De achterkant is voorzien van het inmiddels bekende gebogen ontwerp, maar verder is aan het uiterlijk niet af te leiden dat dit een Sony-telefoon is, mits je de merknamen en iconen natuurlijk buiten beschouwing laat. Dit toestel is bijvoorbeeld niet voorzien van de doorzichtige balk waarvan veel recente Xperia-toestellen wel voorzien waren.

De Xperia T heeft geen fysieke knoppen op de voorkant, zelfs geen aanraakgevoelige toetsen. De functietoetsen van Android zijn verwerkt in het scherm. Dit is een concept dat Google introduceerde met de Galaxy Nexus, maar wat vooralsnog geen support vond bij de Android-fabrikanten. Sony is daarin dus de eerste partij waarvan wij een toestel zagen zonder fysieke knoppen op de voorkant.




Ook opvallend is de positionering van de knoppen aan de zijkant. De rechter zijkant bevat alle knoppen, maar deze zitten op opvallende plaatsen. De aan/uit-knop zit halverwege het toestel, wat op zich al gek is. Normaal zit deze knop immers wat hoger. De volumeknoppen zitten nog lager en daaronder zit een knop welke als sluiter voor de camera dient. Dit laatste is dan weer doodnormaal. Het is een kwestie van wennen, intuïtief is het in eerste instantie niet.

Aan de rechter zijkant is een klepje gemaakt waaronder ruimte is voor een micro SIM- en micro SD-kaartje. De linker zijkant bevat een micro USB-poort. Aan de onderkant zit een microfoon, de bovenkant huisvest een 3,5 mm-aansluiting voor headets en koptelefoons. Hier is ook een tweede microfoon terug te vinden.




Op de achterkant is een camera met een resolutie van maar liefst 13 megapixel terug te vinden. Recht onder de camera zit een LED-flitser.

De Xperia T kan niet opengemaakt worden. Het is zodoende niet mogelijk om de accu te verwisselen. Dat is een nadeel voor mensen die hun toestel dagelijks écht veel gebruiken, voor de gemiddelde smartphone-eigenaar lijkt het me echter geen probleem.