2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardware en bouwkwaliteit

Hardware


De Xperia T is Sony’s nieuwe vlaggenschip uit de Xperia-reeks en dat is ook aan de specificaties af te lezen. Deze smartphone bevat een dual-core Krait-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Er is 1 GB aan werkgeheugen en de camera heeft een resolutie van 13 megapixel.

Dit laatste is opvallend, omdat het er recentelijk op leek dat smartphonefabrikanten de megapixeloorlog hadden gestaakt. De meeste nieuwe toestellen zoals de Apple iPhone 5, de Samsung Galaxy S III, de HTC One X+ en de Nokia Lumia 920 hebben een camera met een resolutie van 8 megapixel. Sony doet hier duidelijk niet aan mee, want 13 megapixel is simpelweg een stuk meer. Het zegt echter lang niet alles over de resulterende foto, maar daarover later meer.


Sony heeft de Xperia T voorzien van een scherm met een diagonaal van 4,55 inch. Het gaat om een zogenaamd HD Reality Display waarin de Mobile BRAVIA-engine van Sony zit verwerkt. Sony belooft de ultieme HD-ervaring met dit scherm dat een resolutie heeft van 720 bij 1280 pixels. De pixeldichtheid van 323 pixels per inch (ppi) evenaart die van de iPhone 5 bijna, deze zet met een pixeldichtheid van 326 ppi de standaard.

Sony is een fervent aanhanger van NFC en liet dit met eerdere Xperia-toestellen al duidelijk blijken door Xperia-SmartTags mee te leveren waarin verschillende profielen of instellingen opgeslagen konden worden. Ook de Xperia T biedt NFC-ondersteuning, maar de tags zijn ditmaal achterwege gelaten, wat wel een beetje jammer is.

Bouwkwaliteit


De Xperia T gooit wat betreft de bouwkwaliteit geen hoge punten. Het geroemde Arc-ontwerp van Sony wordt misschien wel gewaardeerd, maar lijkt de stevigheid van het toestel niet ten goede te komen. Als druk wordt gezet op het scherm, dan ontstaan er vlekken op het paneel, wat er op duidt dat de bescherming niet voldoende is. Ook als je het toestel bij de boven- en onderkant pakt en het probeert te buigen, merk je dat het gemakkelijk meegeeft.


Andere zaken zoals de knoppen zijn beter in orde, maar van klepjes zal ik persoonlijk nooit een fan worden. Ze gaan makkelijk open en zo kan er makkelijk rotzooi in je telefoon komen.