3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (CPU & Accu)

CPU


Wat betreft hardware is de Xperia J niets bijzonders. Intern vinden we een single-core processor en 512MB werkgeheugen. Al van tevoren verwacht ik dus geen bijzondere scores uit de benchmarks te kunnen trekken. Dat vermoeden wordt bevestigd, want in BenchmarkPi scoort de Xperia J in de onderste regionen, waarvoor Sony zich overigens niet hoeft te schamen, gezien de prijs van de smartphone.


Dit beeld wordt eenduidig doorgezet in CPU Benchmark. De Xperia J scoort ook hier in de onderste regionen. Enkel de Alcatel One Touch 918D presteert nog minder goed, maar ik hoop ook eigenlijk nooit een telefoon tegen te komen die nóg minder goed presteert dan wat dat toestel destijds heeft laten zien.


Accu


Sinds enige tijd voeren we bij verschillende reviewcategorieën ook accutests uit, om te kunnen zien hoe goed de accu presteert ten opzichte van de concurrentie. Sony scoorde met de Xperia Sola, Xperia P, Xperia U en Xperia T niet al te goed, maar die lijn zet het niet door bij de Xperia J, want deze weet een nieuw record neer te zetten in AnTuTu. Tester. Het is dus duidelijk waar Sony zijn geld op zet met de Xperia J: lange accuduur. De prestaties zijn niet goed, maar dat levert in andere opzichten wel weer voordelen op.