Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


Bij het uitpakken van de VAIO Duo 11 vinden we naast de hybride laptop zelf niet bijzonder veel aanvullende zaken terug. Natuurlijk is een acculader van de partij, naast een groot aantal begeleidende boekwerken over de laptop en Windows 8, geschreven in het Nederlands en Engels.

Een opvallende toevoeging aan het pakket is een stylus met een verwisselbare penpunten bijbehorende AAAA-batterij, een erg kleine batterij dus. De stylus is vrij zwaar en voelt zeer degelijk aan. Er zijn twee knoppen op de stylus, welke dienen als rechtermuis- en functieknop.


Uiterlijk


De Sony VAIO Duo 11 heeft een zakelijk uiterlijk, maar wanneer de laptop uitgeklapt is, zal deze desondanks opvallen vanwege het aparte schuifmechanisme. Er zijn maar weinig systemen met een dergelijk systeem en dus is het onvermijdelijk dat hij in het oog zal springen als laptop.

Wanneer de VAIO Duo 11 ingeklapt is en dus als tablet functioneert is dat heel anders. Afgezien van het feit dat dit systeem als tablet aardig dik is en aan de zijkanten veel aansluitingen heeft zitten, zal hij dankzij de kleurstelling geen hoge ogen gooien. Niet dat dat per se een vereiste is natuurlijk.Een klein minpuntje is dat, ondanks dat het scharnierpunt aardig afgewerkt is, er in het gapende gat een aantal platte kabels zichtbaar zijn. Sony had er in mijn ogen goed aan gedaan om deze netter weg te werken. Niet dat ze kwetsbaar zijn, maar het doet toch wat afbreuk aan het geheel als je het eenmaal is opgevallen.

Bouwkwaliteit


Een systeem met zo’n scharnierpunt oogt in eerste instantie fragiel. Toch heeft Sony weten te voorkomen dat dat ook werkelijk het geval is. Het schuifmechanisme voelt degelijk aan en hoewel het natuurlijk toch een zwak punt blijft, hoeft het niet als zorgenkindje gezien te worden. Het open- en dichtschuiven gaat prima, maar ik zou de grenzen van het scharnier zéker niet gaan opzoeken. Dan zou je de goden verzoeken en dat lijkt me onverstandig.


Zoals al opgemerkt is het materiaal dat voor de stylus is gebruikt prettig en dat geldt ook voor de rest van het systeem. Zo heeft Sony voornamelijk metaal en hard plastic gebruikt. Het systeem voelt daarom stevig aan op de kritieke plaatsen.