2min

Conclusie

De Sony Xperia V is in mijn ogen op het moment dé aanrader van Sony’s smartphonelijn. De Xperia V en T liggen qua specificaties niet veel uit elkaar, maar de laatstgenoemde wordt wel gezien als het vlaggenschip. In mijn ogen is dat niet zo, de Xperia V is het ware topmodel uit Sony’s huidige reeks.

Het scherm van de Xperia V is scherper en de systeemprestaties zijn in de meeste gevallen beter dan die van de Xperia T. Daarnaast is de Xperia V ook nog eens stof- en waterdicht, een eigenschap die in ongelukkige situaties nog wel eens heel waardevol kan blijken. Het enige onderdeel waarop de Xperia T zijn broeder een hak weet te zetten is in games. De Xperia V is gelijkwaardig aan, of minder goed dan de Xperia T in het afspelen van grafische toepassingen.

Dat is dan ook eigenlijk het enige echte nadeel aan de Xperia V. Hoewel je een krachtige telefoon in de hand hebt, is het apparaat niet indrukwekkend goed bij het afspelen van games. De aanwezigheid van een relatief oude Android-variant wil ik nog wel door de vingers zien, mede doordat er nog een update aan zit te komen.

Wanneer je twijfelt tussen de Xperia V en Xperia T zou ik persoonlijk echt kiezen voor de Xperia V. De waterdichtheid is een topeigenschap en op veel andere gebieden is de Xperia V minstens gelijkwaardig, maar vaak beter dan de Xperia T. Enkel als je heel veel waarde hecht aan games is de Xperia T beter, maar als dat het geval is kan je misschien sowieso beter verder kijken dan de Xperia-reeks van Sony. Je bent dan ongetwijfeld beter af met één van de topmodellen van HTC of Samsung. Of je wacht op het aanstormende nieuwe en waterdichte vlaggenschip van de Japanners; De Xperia Z.

De conclusie dat de Xperia V beter is dan de Xperia T is echter genomen op basis van eigenschappen en prestaties. Bij de aankoop van een nieuw toestel is er nog een ander punt wat zeker niet onbelangrijk is: de prijs. Momenteel kost de Xperia V bijna 100 euro meer dan de Xperia T en ongeveer evenveel als een Samsung Galaxy S III. Het is te hopen dat de prijs binnenkort meer richting die van de Xperia T gaat, want momenteel is de Xperia V gewoon te duur.
7.4
  • Water- en stofdicht;
  • Scherm is erg scherp;
  • Weet Xperia T veelvuldig af te troeven;
  • Prima prestaties..
  • ..maar GPU is niet krachtig;
  • Accu is matig;
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich;
  • Te duur, op het moment van schrijven 450 euro;