3min

Uitermate

Het verwachtingspatroon wordt gelijk waargemaakt, als we in het menu belanden. Alles straalt B-kwaliteit uit, uiteraard met opzet. Maar goed, we kunnen natuurlijk niet wachten en rammen dan ook gelijk op Enter en kiezen voor Spel spelen jonguh.

New Kids Nitro Racer is opgedeeld in missies met elk een eigen thema. Waar kun je dan ook beter mee beginnen dan met bier! Hop hop, daar gaan we dan, gas erop en knallen met die groene Opel Manta. Opgezweept door goeie hakmuziek zetten we vol de nitro open om zo snel mogelijk naar de plaatselijke supermarkt te rijden voordat deze sluit. Bomen, telefooncellen, lantaarnpalen, maar ook voetgangers moeten het hierbij ontgelden en vliegen bijna gewillig door de lucht. Beschamend genoeg haal ik het in mijn eerste poging niet en krijg ik dit met harde woorden van Rikkert te horen.

In de tweede poging besluit ik om de nitro-knop gewoon niet meer los te laten, op wat scherpe bochten na. Blijkbaar is dit de meest effectieve manier, aangezien huizen mooi gebruikt kunnen worden om de goede richting in te blijven gaan. Onderweg moeten nog een aantal tegenliggers het ontgelden en ervaren ook zij de kracht van onze groene Manta in levenden lijve. Bij een aanrijding met een woutenauto ontploft deze zelfs met zonne grote vuurbal jonguh! Oké, nu laat ik me iets te veel meeslepen door het hyperactieve geroep van onze Maaskantse antihelden. Aankomende bij de speeltuin is de missie voltooid en kan eindelijk de Schultenbräu tevoorschijn gehaald worden. Dat is toch veel bevredigender dan een Achievement of Trophy!


Missie twee: Hoeren neuken. Eerlijk gezegd heb ik al genoeg van deze game, maar aangezien de titel van deze missie zo aantrekkelijk is, geef ik het alsnog een kans. Opnieuw moet je binnen een vrij korte tijd de missie voltooien. Dit keer moeten de Maaskantse vrouwen, of volgens het schorrie hoeren, het ontgelden en ook zij maken kennis met de voorkant van de Manta. Drie moet ik er raken, maar hoe hard ik mijn best ik ook, die derde wil maar niet om. Beuken, nitro, schelden, alles, maar niks wil helpen en bijna komen dezelfde neigingen als Barry heeft naar boven: Die monitor moet kapot! Gelukkig herinner ik mij net op tijd de raad van Richard en hou ik het bij de escape-knop, weg hier!


Na een korte pauze begonnen mijn handen weer te jeuken (niet echt, maar ik moet toch een review schrijven) en bekeek ik de andere opties die deze game te bieden heeft. Jawel, we kunnen ook gaan “kutten”. Geen tijd, geen missies, gewoon scheuren door Maaskantje. Maar goed, Maaskantje is geen Liberty City of San Andreas en je kunt je dus wel bedenken hoelang we ons hiermee gaan vermaken. De physics zijn zo gaar als maar kan en poppetjes lopen op z’n zachtst gezegd niet bepaald op een natuurgetrouwe wijze rond. De omgeving is opgebouwd uit vrijwel steeds dezelfde blokken en textures met uiteraard een aantal herkenningspunten uit Maaskantje, zoals de kerk, tankstation en de supermarkt. Na wat nutteloos rond te toeren hebben we zoveel schade opgelopen dat ook de Manta het begeeft, “mislukt kut”. Wat mislukt? Geen idee, maar de keuze tussen opnieuw en weg hier is gauw gemaakt. Houdoe!

Table of contents