min

Tags in dit artikel

Hardware en aansluitingen

Hardware


Zoals vermeld heeft Toshiba het allemaal vrij miniem gehouden wat betreft de hardware. De aanwezigheid van een Intel Core i3-processor zegt eigenlijk al voldoende: Dit is geen krachtpatser. Om precies te zijn heeft de Satellite U940-100 een Intel Core i3-3217U aan boord. Deze dual-core processor heeft geen Turbo-mode en draait standaard op een kloksnelheid van 1,8 GHz. In de processor zit een Intel HD Graphics 4000-GPU gebouwd voor het grafische werk. De Satellite U940-100 heeft geen discrete videokaart.

Wat betreft werkgeheugen zit je met 4GB redelijk goed, natuurlijk was meer ook beter geweest, maar dat zou dan niet bepaald in lijn zijn met de rest van de hardware. Dat onderschrijft ook het opslagmedium: een hybride schijf. 32GB aan SSD-geheugen is bedoeld om veelgebruikte bestanden op weg te schrijven zodat die snel ingeladen kunnen worden. Het conventionele gedeelte biedt 500GB aan opslagruimte.

Het scherm heeft een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en is niet aanraakgevoelig. Een resolutie met deze schermgrootte is niet bepaald state-of-the-art te noemen, het is de absolute minimale resolutie voor deze schermgrootte, of zelfs al onder de maat.

Met een hoogte van 20,9 millimeter voldoet de Satellite U940-100 maar nét aan de voorwaarden die Intel stelt voor ultrabooks. Intel wil namelijk dat laptops met een scherm van 14 inch of groter een maximale hoogte van 21 centimeter hebben, waar Toshiba dus één millimeter onder is gaan zitten.



Aansluitingen, indicatoren en knoppen


Op de Satellite U940-100 vind je één USB 2.0-poort terug, maar ook twee USB 3.0-poorten. Toshiba heeft verder voorzien in een volledige LAN- en HDMI-aansluiting en een kaartlezer voor SD- en Memory Stick-kaartjes. Voor de in- en uitvoer van geluid kan gebruik gemaakt worden van twee audio-poorten. Dit is tegenwoordig vrij uniek aangezien de meeste laptops tegenwoordig een gecombineerde audio-poort hebben.

Wat betreft knoppen heeft de Satellite U940-100 enkel een aan/uit-knop. Aan de voorkant zitten drie indicatoren, bedoeld om de accu-, systeem- en WiFi-status aan te geven.