2min

Prestaties

De prestaties van de Lumia 620 zijn waarschijnlijk in lijn met die van de HTC Windows Phone 8S, zowel de processor als de grafische chip zijn identiek, net als de kloksnelheid. We verwachten dan ook weinig verassingen bij dit toestel.

Systeem


De eerste benchmark is een systeembenchmark genaamd WP-Bench, waarin alle onderdelen worden getest en waar uiteindelijk een totaalscore uit komt rollen.

Benchmark: Windows Phone: WP Bench – Total


Zoals verwacht liggen de prestaties van de Lumia 620 een stuk onder die van de de high-end modellen, maar wel in de buurt van de HTC Windows Phone 8S.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


In de AnTuTu-benchmark zien we hetzelfde beeld. De smartphone presteert opnieuw in lijn met de HTC Windows Phone 8S en een ruim stuk onder de high-end modellen.

Grafisch


Tijdens de review van de HTC Windows Phone 8S hadden we hoge verwachtingen van de grafische prestaties. Dit omdat het toestel net als de Lumia 620 beschikt over de nieuwe Adreno 305-GPU, terwijl de high-end modellen nog een Adreno 225 GPU aan boord hebben. De prestaties vielen bij de HTC Windows Phone 8S toen enorm tegen, inmiddels is gebleken na het testen van de Huawei Ascend W1 dat de bottleneck bij het HTC-toestel de kloksnelheid van de processor was.

Een GPU werkt namelijk nooit alleen, deze heeft ondersteuning nodig van de processor. De 1,0GHz levert te weinig prestaties aan de GPU om echt goed te presteren. Bij de Huawei Ascend W1 is de kloksnelheid verhoogd naar 1,2 GHz en daarmee namen de GPU-prestaties 1,5 keer toe. Nokia heeft net als HTC niet de juiste balans weten te vinden tussen processor en GPU om echt goede grafische prestaties te laten noteren.

Benchmark: Windows Phone: oneBench – Graphics (Intense)


Zoals hiervoor al uitgelegd, stelt de GPU ons niet teleur, het is de processor die de begrenzende factor vormt. Dit heeft ook zijn effect op alle voorgaande benchmarks, maar dat is niet zo goed te zien omdat dat volledige systeemtests zijn en dit puur en alleen grafisch is.