2min

Conclusie

We kunnen vaststellen dat Nokia er goed aan heeft gedaan om 8GB aan opslagcapaciteit in dit toestel te stoppen. Windows Phone kan namelijk geen apps installeren op de SD-kaart, waardoor je met slechts 4GB zoals bij andere toestellen in deze prijsklasse, snel tegen opslagproblemen aanloopt. Dat is bij de Lumia 620 in mindere mate het geval.

Wel heeft Nokia enigszins verzaakt om de juiste balans te vinden tussen processor en GPU. De prestaties van dit toestel hadden beter kunnen zijn als de kloksnelheid net 0,2 GHz hoger was geweest. Dit wil niet zeggen dat de prestaties slecht zijn, maar het kan makkelijk zoveel beter. Natuurlijk moet het ontwerp dit wel toelaten zonder onververhitting te veroorzaken.

Wat wel altijd in het voordeel van Nokia is en voorlopig nog wel even zo blijft is dat Nokia een hoop eigen apps meelevert met alle toestellen, waaronder navigatiesoftware. Dit is iets waar andere fabrikanten zoals HTC, Huawei en Samsung te kort schieten. Microsoft heeft de navigatieapplicatie van Nokia, Nokia Drive, inmiddels wel beschikbaar gemaakt voor de andere fabrikanten in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Zolang dit in Nederland niet gebeurt is dit desondanks een duidelijk pluspunt voor Nokia.

Het ontwerp van de Lumia 620 is vrij aardig, al blijft dat natuurlijk een kwestie van smaak. De bouwkwaliteit is redelijk, we zijn niet helemaal tevreden over de kwaliteit van het plastic van de achterzijde van het toestel. We zijn bang dat dit snel beschadigt en scheurt bij een valpartij.

De camera maakt redelijke foto’s en de geluidskwaliteit is goed. Alles we alle punten bij elkaar optellen en aftrekken, komen we tot de conclusie dat het toestel geen Award verdient. De Nokia Lumia 620 is een toestel met duidelijke plus- en minpunten.
7.9
  • Geluid;
  • Accuduur;
  • Nokia apps, waaronder navigatie;
  • 8GB opslagcapaciteit;
  • Prestaties konden veel beter met iets hogere kloksnelheid;
  • Bouwkwaliteit behuizing;