3min

Accessoires en uiterlijk

Accessoires


De Nokia Lumia 620 wordt geleverd in dezelfde blauwe doos als alle andere Lumia-toestellen. In deze doos vinden we de smartphone zelf, twee boekjes, een lader en een standaard headset. Al met al weinig spannends, we hadden stiekem toch gehoopt op een wat betere headset, bij de duurdere modellen leverde Nokia namelijk een in-ear headset mee.

Kijken we verder naar het toestel, dan valt ons op dat het draadloos opladen, waarmee de Nokia Lumia 920 en 820 zich wisten te onderscheiden, bij dit toestel achterwege is gelaten. Nokia heeft duidelijk bezuinigd op dit toestel om de lagere prijs mogelijk te maken. We zien dit echter niet voor het eerst, ook de HTC Windows Phone 8S en de Huawei Ascend W1 zijn een stuk goedkoper dankzij het weglaten van fucnties. Uiteindelijk gaan we de balans opmaken of Nokia teveel heeft gestript of dat deze Nokia nog voldoende te bieden heeft voor het geld dat je er voor neer moet leggen.


Uiterlijk


Het uiterlijk van de smartphone is nog steeds een van de belangrijkste onderdelen, veel consumenten weten niets van de technische specificaties en kopen een smartphone puur en alleen op uiterlijk vertoon. De Nokia Lumia 620 is met een scherm van 3,8 inch echt een wat kleiner toestel dan dat we tegenwoordig gewend zijn. De meeste high-end smartphones gaan inmiddels richting een schermgrootte van 5 inch en de meeste midrange modellen zitten ergens tussen de 4 en de 4,3 inch.

Nokia onderscheidt zich in dit geval dus door het toestel kleiner te maken. Wij ontvingen een witte versie van de Nokia Lumia 620, maar het toestel is ook te krijgen in het zwart, blauw, groen, roze en oranje. De Lumia 620 heeft afgeronde hoeken en de achterkant is gemaakt van een plastic dat lekker in de hand ligt. De behuizing is duidelijk anders dan we gewend zijn van andere smartphones. Het is een soort bakje, waarin de smartphone ligt.


Als we de smartphone goed bekijken vanuit alle hoeken, dan zien we aan de voorkant uiteraard het 3,8 inch scherm. Daarboven zit een VGA-camera, speaker en Nokia-logo. Onder het scherm vinden we de drie bekende Windows druktoetsen, terug, home en zoeken.


De linkerzijde van het toestel is helemaal vrijgehouden van aansluitingen en knoppen, alle knoppen bevinden zich aan de rechterzijde, van boven naar beneden zijn dit de volumeregeling, standby en cameraknop. Midden onderaan is de micro-USB 2.0-poort te vinden en bovenop het toestel is de audiojack-aansluiting voor een headset te vinden. Op de achterzijde van het toestel vinden we van boven naar beneden de 5 megapixel-camera, het Nokia-logo en een speaker.


Ook kunnen we het toestel openmaken. Dit gebeurt anders dan bij andere toestellen, het voelt een beetje vreemd, maar door op de camera aan de achterzijde te drukken, kunnen we het bakje waarin het toestel ligt verwijderen. Daar vinden we dan een houder voor micro-SD-kaarten en de mogelijkheid om een simkaart in het toestel te steken.