Hardware en aansluitingen

Hardware


Wat hardware betreft is de Pavilion Sleekbook 15 natuurlijk geen regelrechte topper, maar daar kan je gezien de prijs natuurlijk ook écht niet op rekenen. HP heeft deze laptop juist ontwikkeld met de prijs in het achterhoofd en dat die je dan ook terug in de aanwezige hardware.

Als processor vinden we een Intel Core i5-3317U terug. Dat is een processor die je in veel laptops terug zal vinden, deze is niet snel, maar ook niet langzaam. Normaliter draait de chip op een snelheid van 1,7 GHz. Dat is trager dan de processor van de Sleekbook 14 die op 1,8 GHz draait, maar de chip in de Sleekbook 15 kent ook een Turbo-mode waarmee de kloksnelheid tijdelijk wordt verhoogd naar 2,6 GHz. De processor dubbelt met de geïntegreerde Intel HD Graphics 4000-GPU ook als videokaart. Van de Sleekbook 15 hoef je dan ook geen uitmuntende grafische prestaties te verwachten.

De Sleekbook 15 heeft een conventionele harde schijf met een opslagcapaciteit van 500GB. Bij veel moderne laptops zien we een opslagmedium dat deels of volledig uit SSD-geheugen bestaat, wat een duur grapje is. Het levert wel op verschillende gebieden een prestatieverbetering op, wat het prijsverschil in principe rechtvaardigt. HP gaat hier met de Sleekbook 15 echter niet voor, we hebben hier te maken met een magnetische schijf. Het werkgeheugen bedraagt 4GB en dat is voor een laptop uit deze prijscategorie in orde.

Het scherm heeft een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, het absolute minimum voor laptopschermen op dit moment. Met een schermgrootte van 15,6 inch levert dat een pixel per inch-ratio van 100.45 pixels op. Dat is erg weinig voor de moderne standaarden, het wordt dan ook wel tijd dat deze schermresolutie met pensioen gaat als het aan ons ligt. HP denkt echter vooral aan het prijskaartje en dus wordt er gekozen voor dit paneel.Aansluitingen, indicatoren en knoppen


Wat aansluitingen betreft vind je op de HP Sleekbook 15 tweemaal een USB 3.0-poort terug, maar er is ook nog voorzien in een USB 2.0-poort. Voor de uitvoer van video-signalen is er een HDMI-poort, verder vind je nog een LAN-poort en een kaartlezer. HP het ook voorzien in een audio-aansluiting die zowel voor audio-in als -out gebruikt kan worden.

Aan de rechterzijde van de Sleekbook 15 vind je twee LED-indicatoren. De ene is bedoeld voor het aangeven van de systeemstaat, de tweede is een weergave van de activiteit van de harde schijf.

Wat knoppen betreft moet men het doen met een aan/uit-knop. Overige systeemfuncties zoals de inschakeling van WiFi zijn verwerkt in het toetsenbord.