3min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera


De Wolfgang AT-AS-53N is voorzien van een camera met een resolutie van 8 megapixel. Video’s kunnen bovendien geschoten worden met een Full HD-resolutie.

De applicatie is vrij standaard, met een zoekveld en rechts een balk met verschillende knoppen zoals een instellingenmenu en een afbeelding van de laatst genomen foto of video, welke naar de galerij verwijst wanneer erop wordt gedrukt. Er is een grote sluiterknop om een opname te starten. Verder is er een schuifregelaar om in te zoomen en kan er natuurlijk gewisseld worden van camera. De camera aan de voorzijde heeft een resolutie van 5 megapixel.

Foto’s


Bij het nemen van foto’s kunnen er nog aardig wat instellingen worden aangepast. Zo is er een HDR-mode en kunnen onder andere de witbalans, scène, belichting, zelfontspanner, helderheid, contrast, ISO-waarde en AE meter worden aangepast. Bij het nemen van foto’s valt op dat de sluiter erg snel reageert wanneer afgedrukt wordt.

Binnen, met goede belichting


Binnen, zonder belichting, met flitser

De foto’s die binnen zijn genomen zijn heel wisselend van kwaliteit. We nemen altijd een aantal foto’s van dezelfde scène om er vervolgens de beste uit te halen, maar bij de eerste foto was geen enkele echt goed te noemen, allemaal lijken ze een beetje bewogen. De kans dat er meermaals een beweging wordt gemaakt
bij het maken van een foto acht ik echter klein. De foto met flitser is daarentegen prima.

Buiten, van dichtbij


Buiten, van enkele meters afstand

De twee foto’s die buiten zijn gemaakt vanaf korte afstand zijn redelijk goed, maar wel een beetje te donker.

Buiten, van veraf


Buiten, van veraf en ingezoomd

De foto die volledig is ingezoomd valt niet tegen in vergelijking met veel andere smartphones. De foto is een stuk minder kartelig, maar het detail is nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Het is echter zeker niet slecht. De volledig uitgezoomde foto is opnieuw te donker.

Video’s


Bij het schieten van video’s heeft de Wolfgang AT-AS-53N opnieuw legio aan opties. Zo kunnen zaken als witbalans, scherpstelmode, belichting, microfoon, tint, verzadiging, helderheid en contrast ingesteld worden. Dat is vrij veel voor een video-opname. Standaard staat de smartphone overigens niet ingesteld op de Full HD-stand, maar dat doen wij natuurlijk alsnog aangezien die mogelijkheid er is.


Na het terugkijken van de opgenomen video is echter wel duidelijk waarom Ambiance Technology deze optie standaard niet inschakelt, de framerate is niet om over naar huis te schrijven. Het devies is dan ook om de opnameresolutie nooit op Full HD te zetten. Ambiance Technology had die optie er beter uit kunnen laten. Verder valt op dat de stabilisator -indien überhaupt aanwezig- niet veel effect heeft.