2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

De Samsung Galaxy Tab 3 8.0 is een aardige tablet maar één die nergens in uitblinkt. Niet in het scherm, niet in de processor, niet in de opslagruimte, niet in het ontwerp, niet in de accuduur en niet in de prijs. Het lijkt een beetje een verplicht nummertje van Samsung. Daarnaast is het maar de vraag hoelang die aantrekkelijk blijft in het winkelschap. Asus heeft al een nieuwe Nexus 7 tablet aangekondigd die meer biedt voor hetzelfde geld.

Samsungs software kan handig zijn maar ik ben er geen fan van. Ook voegt Samsung een lading nutteloze apps toe die vrijwel niemand gebruikt, voorbeelden hiervan zijn ChatOn en Samsung Go. Ook het toevoegen van een Samsung App Store vind ik niet verstandig, voor leken is dat verwarrend met de Play Store.

Over de buitenkant van de Samsung tablet ben ik minder negatief. Ik vind het er wel mooi uitzien, het plastic voelt misschien wat goedkoop aan maar is wel degelijk en ziet er modern uit. Kleine aantekening daarbij is wel dat de tablet makkelijk uit je hand glijdt.

Vergelijken we de Tab 3 8.0 met de Note 8.0 dan denk ik dat het verschil tussen die twee nogal klein is. De Note 8.0 biedt betere prestaties, maar bij de Tab 3 8.0 draait Android ook gewoon soepel. Daarnaast bevatten de Note 8 en de Tab 3 8.0 dezelfde grafische chip, dus qua gaming ga je het verschil niet merken. De vraag is of de twee extra cores en de S Pen het prijsverschil van 50 euro meer rechtvaardigen, ik denk net van wel, maar het hangt ook af van waar je naar opzoek bent.

Het beste kun je echter gewoon nog even wachten met de aankoop van een 7 of 8 inch-tablet, binnenkort verschijnen er tablets in de winkel met een veel beter scherm (hogere resolutie) in dezelfde prijsklasse. Bijvoorbeeld de nieuwe Nexus 7 van Asus en Google. Ook zal Apple in de herfst waarschijnlijk met een nieuwe iPad mini komen met retina-scherm, mocht je iOS ook een optie vinden.
6.6
  • 8 inch;
  • Lichtgewicht;
  • Goedkoop.
  • Fysieke knoppen en mix tussen aanraak- en echte knoppen;
  • Problemen met helderheidssensor;
  • Korte accuduur;
  • Binnenkort achterhaald door de Nexus 7 van Asus;