5min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (grafisch)

Het laatste gedeelte van deze review bestaat uit de prestaties op grafisch gebied, waarin dus wordt gekeken of het mogelijk is om op de tablet een beetje te gamen.

De Galaxy Tab 3 8.0 heeft dezelfde grafische processor als de Note 8.0, dus mogen we er wel wat van verwachten. In de AnTuTu-benchmark valt dat op. Hoewel de Tab 3 achter de Note 8 ligt, scoort deze wel vrij goed en laat deze de concurrentie achter zich.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – GPU


In GLBenchmark 2.5 zijn ook de iPads van Apple betrokken, omdat deze benchmarktool ook op dat platform draait. De tablets van Apple doen het aanzienlijk beter, zeker als de resolutie van die tablets mee wordt genomen in hoeveel fps eruit geperst wordt.

De Galaxy Tab 3 haalt 17 frames per seconde in deze benchmark en daarmee eindigt het onderaan. Met 17 frames elke seconde is dat 1 fps minder dan wat de Note 8.0 haalt.


In GLBenchmark 2.7, een nieuwere variant van de GLBenchmark, weet de Galaxy Tab 3 8.0 weer vrij goed te presteren en is deze net iets langzamer dan de Note, maar het verschil is bijna te verwaarlozen. Op deze test scoort de Tab 3 wel goed, zeker voor deze prijsklasse.


De laatste onscreen-test is 3DMark, wat we sinds kort gebruiken en waardoor er nog niet veel vergelijkingsmateriaal is. Ook hier weer zijn de grafische prestaties vergelijkbaar met de Note 8.0. De Xperia Z is een high-endtablet van 10 inch en dus is het logisch dat deze het beter doet.


Offscreen


Als laatste draaien we een offscreentest. Deze benchmark draaien we om de grafische kracht van de hardware te testen, terwijl sommige beperkende condities gelijk worden getrokken. Dit is dus geen test waar je kan zien hoe goed je kan gamen op een tablet, maar je kan wel zien hoe goed de GPU nu werkelijk presteert. Onderstaande grafiek is vooral interessant voor de mensen die willen weten welke tablets het krachtigste zijn.

De Samsung Galaxy Tab 3 8.0 doet het ook best goed in deze tablet en het lukt zelfs de iPad mini te verslaan. Alle vergelijkbare modellen doen het echter weer net iets beter dan de Tab 3.