2min

Tags in dit artikel

, ,

Inhoud, design en uiterlijk

Inhoud


De Galaxy Tab 3 8.0 is verpakt in een simpele doos met een houten patroon erop. Het ziet er wel mooi uit. In de doos vinden we vervolgens de tablet met een beschermingsplasticje erbovenop. Daaronder ligt nog de oplader samen met de snelstartgids. Er zitten geen oordopjes in de doos, wat wel kunnen begrijpen bij een tablet, maar deze zagen we wel bij bijvoorbeeld de Galaxy Tab 7.7.

Design en uiterlijk


Het design van de Tab 3 8.0 lijkt erg veel op dat van de de S4: het is eigenlijk gewoon een opgeblazen versie van die smartphone. Dit is aanzienlijk anders dan de Tab 2 7.0, die meer weg had van de Galaxy S2 en eerder. Groot verschil met de Tab 2 is ook dat deze tablet fysieke knoppen heeft voor menu, home en terug.



Op de voorkant van de tablet, bovenaan en naast het Samsung-logo, zien we twee sensoren. Ik vind deze er niet zo mooi uitzien, zeker niet in combinatie met het Samsung-logo. Onderaan het scherm zitten de fysieke knoppen. De homeknop moet ingedrukt worden, de menu- en terugknop zijn aanraakgevoelig.

Aan de linkerzijkant van het apparaat zit een microSD-slot, die beschermd wordt door een stevig klepje. Onderaan de tablet zitten twee speakers en een aansluiting voor micro-USB. Aan de rechterkant zitten vervolgens de volumeknoppen en de aan/uitknop. Op de bovenkant vinden we nog een 3,5 mm jack-in voor geluidsuitvoer.

Zowel de voor- als achterkant van de tablet hebben een soort blokpatroon, maar dat is alleen visueel: de behuizing is gewoon glad. Rechtsboven op de achterkant zit de camera, die zodanig in de behuizing is verwerkt dat deze niet uitsteekt en dat de tablet daardoor dus echt plat ligt, wat erg fijn is. Even daaronder zit het Samsung-logo en helemaal onderaan wat certificeringstekens. Al met al vind ik het ontwerp en uiterlijk van de Tab 3 best wel mooi. Het plastic voelt niet heel hoogwaardig aan, maar Samsung heeft inmiddels bewezen dat het wel stevig is.



De tablet ligt ook wel goed in de hand. Het plastic zorgt echter voor niet zo veel grip, dus je moet de tablet wel goed vastpakken om deze niet uit je hand te laten vallen.

De behuizing van de Tab 3 8.0 is ten opzichte van de Note 8.0 aanzienlijk dunner. De randen langs het scherm zijn een stuk minder dik en de boven- en onderkant zijn ook minder hoog. De knoppen zijn hetzelfde gebleven.