3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (systeem)

De Samsung Galaxy Tab 3 8.0 draait Android en enkele gebruikte apps gewoon vloeiend. De specificaties zijn nu ook weer niet zo verschrikkelijk goed om over naar huis te schrijven. Als we kijken naar de AnTuTu-benchmark doet de Tab 3 8.0 het matig: deze scoort onder zijn grote concurrent de Nexus 7. Het weet de goedkopere tablets echter wel achter zich te laten en ik vind dit voldoende. Bovendien is de Tab 3 8.0 echter wel een stuk vloeiender dan bijvoorbeeld de Nexus 7 in het dagelijks gebruik, in tegenstelling tot wat de synthetische benchmarks ook zeggen.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – Total


Bij de CPU zien we hetzelfde resultaat, namelijk dat de Tab 3 8.0 alleen de high-end tablets voor zich moet dulden en de iets goedkopere tablets achter zich laat. De Tab 3 8.0 scoort overigens wel aanzienlijk beter dan de Tab 2.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – CPU


De Tab 3 8.0 heeft 1,5 GB aan werkgeheugen. Desalniettemin laten de RAM-prestaties te wensen over: de Nexus 7 met zijn 1 GB aan RAM doet het beter en hetzelfde geldt voor de Archos 101 XS met eveneens 1 GB aan intern geheugen. Het is opmerkelijk dat de Tab 3 8.0 hier zo slecht scoort en maar net de Tab 2 weet in te halen.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – RAM


Het eenmalig berekenen van het getal Pi doet de Tab 3 8.0 in 354 milliseconden. Dat is dan wel weer heel snel en het scheelde niet veel de Tab had de Note 8.0 ingehaald. Concurrerende Android-tablets, waaronder zelfs de Sony Xperia Tablet S moeten in het stof bijten.