Conclusie

Acer heeft met de Acer Iconia W3-800 een tablet op de markt gebracht die wat mij betreft nooit had mogen verschijnen, althans niet in 2013. Als Acer deze tablet medio vorig jaar had gelanceerd, dan was de review waarschijnlijk een positiever geweest, maar op dit moment slaat Acer gewoon de plank volledig mis.

We zien ook niet heel vaak dat een fabrikant een product op de markt brengt waarbij direct uit de doos er al allerlei problemen zijn. Zeker niet met problemen die zelfs voor ons nog een aardige uitdaging bleken om op te lossen. Als de Acer Iconia W3 deze problemen niet had gehad en de tablet een jaar eerder was verschenen, dan was het wel een leuk dingetje geweest.

Nu is het helaas een gigantische misstap van de Taiwanese fabrikant. Het enige wat deze review heel goed duidelijk maakt en wat we ervan kunnen leren, is dat de tabletmarkt het afgelopen jaar een flinke groei heeft doorgemaakt, als het gaat om prestaties.

Deze tablet weet op geen enkel vlak in positieve zin op te vallen, eigenlijk alleen in negatieve zin. Het stereo-geluid is nog een opsteker, maar verder zijn alle technieken, onderdelen en prestaties verouderd. Alles is op het niveau van de zomer van 2012, behalve de prijs. De prijs die Acer vraagt voor deze tablet is dan weer ongekend hoog. Alle concurrerende tablets die op de eerste pagina worden genoemd zijn, behalve de Surface 2, goedkoper dan de Iconia W3, terwijl ze allemaal stuk voor stuk beter zijn.

Mijn advies luidt dan ook: doe jezelf een plezier en koop de Iconia W3 vooral NIET! Tot slot nog een positief nieuwtje, de Iconia W4 is inmiddels al aangekondigd en ziet er op papier al aanzienlijk beter uit, de tablet zou deze maand nog in de winkels moeten liggen, maar dat is nog niet gelukt, hopelijk verschijnt hij nog dit jaar en niet pas in de zomer van 2014.

Het lage cijfer in de beoordeling voor Software slaat niet op Windows 8, maar op alle firmware en software-problemen die direct uit de doos al de kop opsteken.
4.6
  • Prima snijplank!
  • Office-licentie meegeleverd;
  • Aanzienlijke accuduur;
  • Prijs;
  • Bouwkwaliteit;
  • Scherm;
  • Processor;
  • Geen 5GHz-ondersteuning WiFi;