min

Tags in dit artikel

,

Geluidsaspect

Wat tegenwoordig vaak vergeten wordt en wat toch wel belangrijk is, is het geluid. Geluid brengt spanning in het spel of juist niet. Met geluid kan je in een spel veel doen.

Dat hebben ze in dit spel niet gedaan. Er zit een soort rock-muziek als achtergrond muziek bij. Spannende muziek zit er niet bij. Het lijkt soms zelfs of ze de rock muziek gebruiken om het spannend te maken. Soms is zelfs de muziek weg, iets dat mij redelijk verbaasde.

Er zit gelukkig wel EAX in het spel. Natuurlijk heb ik dat aangezet, maar van de echte surround sound heb ik niet veel gehoord. Hoe hard de boxen ook stonden, ik hoorde niks achter me. Na wat geprobeerd te hebben met audio drivers, audio instellingen en in-game audio instellingen deed het het nog niet, terwijl het bij andere spellen wel werkt. Minpuntje dus, maar dat maakt het spel niet minder leuk.Wat wel goed aan de audio was, waren de geluiden. Zwaard tegen zwaard, klonk echt als ijzer op ijzer. Voetstappen in het zand, klonk ook echt als voetstappen in het zand. Het klonk behoorlijk realistisch en dat is een pluspuntje op dit gebied.