Introductie

Huawei presenteerde de Ascend Y530 eind januari en inmiddels ligt de smartphone al in de winkelschappen. Het is het Chinese merk met dit product te doen om de onderkant van de markt. De Ascend Y530 is voorzien van goede hardware, als je de prijs in ogenschouw neemt. De vraag is alsnog of je jezelf wel een plezier doet door zo’n goedkope smartphone in huis te halen. De verschillen kunnen in dit segment namelijk erg groot zijn en de ontwikkeling staat niet stil.

Een aantal hoogtepunten van de Huawei Ascend Y530 zijn bijvoorbeeld het TFT-scherm van 4,5 inch, een Snapdragon 200-chipset van Qualcomm en een 5 megapixel-camera met flitser. Gezien de prijs mag je natuurlijk geen wonderen verwachten, maar op papier wijst alles erop dat Huawei een competitief toestel op de markt wil brengen.


Huawei zal dan onder andere de concurrentie aan moeten gaan met de LG Optimus L7 II, Nokia Lumia 620, en Motorola Moto G, welke weliswaar stuk voor stuk iets duurder zijn. Natuurlijk zijn er veel meer concurrerende modellen, maar dit is daar een greep uit.

Model Prijs
Huawei Ascend Y530 150 euro
Sony Xperia J (review) 150 euro
Acer Liquid E2 (review) 160 euro
Samsung Galaxy Ace 3 160 euro
Nokia Lumia 620 (review) 160 euro
Samsung Galaxy S III mini (review) 165 euro
LG Optimus L7 II (review) 165 euro
Motorola Moto G (review) 180 euro

Huawei heeft de Ascend Y530 een adviesprijs van 149 euro gegeven. Vooralsnog zijn de winkeliers daar nauwelijks onder gaan zitten met hun prijzen. Er is sowieso minder bewegingsruimte dan in de duurdere segmenten. Je kan de Ascend Y530 kopen in een witte en zwarte uitvoering.