3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Camera, geluid, scherm & accuduur

Camera


De camera op de achterzijde van de Desire 610 heeft een maximale resolutie van 8 megapixel. Dat is aardig gebruikelijk in deze prijsklasse, maar het zegt niet zoveel. In onderstaande foto’s is te zien dat de Desire 610 wel redelijke foto’s maakt, maar dat de kwaliteit toch al snel afneemt als er sprake is van bewegingen of een wat mindere belichting.


De Camera-interface van de Desire 610 is het vernoemen waard omdat HTC hiermee wat speciale dingen doet. Door een veeg naar boven of naar beneden wissel je van camera en het wisselen tussen verschillende opnamemodi gebeurt ook via een aantrekkelijke interface. Voor selfies vind ik de Desire 610 geen geweldig apparaat. Zie ook de onbedoelde selfie van two-face hieronder, de kwaliteit van de sensor op de voorkant kan wel wat beter.

Overigens zit er wel een flinke bug in de Camera-app, waardoor de Android-knoppen niet altijd goed geroteerd worden. Hopelijk lost HTC dat probleem met een update op.


Geluid


HTC heeft deze smartphone voorzien van de eigen BoomSound-techniek, ontwikkeld in samenwerking met Beats Audio. Voor een telefoon uit deze prijsklasse ben ik best te spreken over de geluidskwaliteit die de stereospeakers verzorgen. Het is niet het beste van het beste, maar het is in de regel vaak slechter. In alle toonhoogtes doet de Desire 610 goed zijn best, het geluid zou alleen nog wel wat helderder mogen zijn. Het komt enigszins dof over. Het volume kan echter wel hoog genoeg.


Omdat wij van HTC niet de bijbehorende headset hebben ontvangen, kan ik helaas over de kwaliteit hiervan niets melden.

Scherm


Het scherm heeft een resolutie van 540 bij 960 pixels en een afmeting van 4,7 inch. Met die eigenschappen kom je uit op 234 pixels per inch. Dat is ruim onder de algemeen geaccepteerde grens waarbij afzonderlijke pixels niet meer te zien zijn op gebruiksafstand. Bij smartphones ligt dat op ongeveer 320 pixels per inch. Het scherm van de Desire 610 is daarmee niet direct slecht, maar ook weer geen indrukwekkend onderdeel.


De kijkhoek van het scherm is in alle opzichten in orde. Als ik het scherm vergelijk met duurdere smartphones valt wel duidelijk op dat het aanzienlijk minder helder is en ook minder levendig doordat kleuren flets overkomen. Dat is in deze prijsklasse echter niet ongewoon.

HTC maakt waarschijnlijk geen gebruik van Gorilla Glass om het paneel te beschermen. Dat is niet per definitie een nadeel, maar van Gorilla Glass weten we dat het goed is. Bij het scherm van de Desire 610 valt bijvoorbeeld op dat het al snel erg vettig wordt en dat vingerafdrukken dus eenvoudig blijven staan. Daardoor is het scherm dan weer minder goed af te lezen, zeker wanneer er veel licht op valt.

Accuduur


De Desire 610 heeft een accucapaciteit van 2040 mAh. Voor een Android-telefoon uit deze prijscategorie is dat aan de lage kant. De capaciteit vertelt echter maar een deel van het verhaal, want uiteindelijk is het belangrijker hoe de hardware ermee omspringt.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


In onze accutest behaalt de Desire 610 enigszins onverwachts toch geen onverdienstelijke score, er zijn concurrenten die het met een veel mindere prestatie moeten doen. HTC doet in dit opzicht dus toch absoluut iets goed met de Desire 610.