3min

Inhoud, design & uiterlijk

Inhoud


De Nokia Lumia 630 wordt geleverd in een nieuwe doos met op de voorkant een foto van het toestel. Nokia lijkt afscheid te nemen van het oude vertrouwde blauwe doosje. In het doosje vinden we een extra cover in het zwart, een adapter, USB-kabel en een headset. Voor de mensen die voor 1 oktober 2014 een zwarte versie van de Lumia 630 kopen geldt dat ze bij Nokia gratis een gele, groene of oranje achterkant kunnen bestellen. Daarna kunnen ze ook los worden besteld voor 19,95 euro.


Design


Het ontwerp van de Lumia 630 is niet enorm hoogstaand, wat ook te verwachten is in deze prijsklasse, maar door het gebruik van de felle kleurtjes op de achterzijde is het wel degelijk indrukwekkend. Het toestel bestaat volledig uit plastic, de achterkant is eigenlijk een soort plastic bakje waar de rest van het toestel in ligt. De voorkant van het scherm ligt dan ook net een fractie lager dan de zijkanten. Het toestel beschikt over redelijke korte afgeronde hoeken.

Nokia heeft bij de gekleurde achterkanten gekozen voor twee kleuren, in dit geval oranje. De zijkanten zijn voorzien van een wat donkerdere kleur dan de achterzijde. De volume- en standby-knop aan de zijkant hebben juist weer de kleur van de achterkant gekregen. Vanaf Windows Phone 8.1 hoeven toestellen niet langer over fysieke knoppen onder het scherm te beschikken, de knoppen kunnen -net als bij Android- onderin het scherm worden getoond. Dat is ook het geval bij deze Lumia 630.


Zoals eerder vermeld is het mogelijk om achterkantjes voor dit toestel bij te bestellen voor een bedrag van 19,95 euro. Dat is nog best wel betaalbaar voor degene die af en toe met een andere kleur telefoon voor de dag wil komen.

Uiterlijk


Het uiterlijk van de smartphone is redelijk volgens het normale verwachtingspatroon. Aan de voorkant is voornamelijk het scherm te vinden. Midden bovenaan is het Nokia-logo te vinden, om kosten te besparen heeft Nokia geen camera aan de voorzijde geplaatst. Onderin het scherm zijn de softwarematige knoppen van Windows Phone te vinden.


Aan de bovenkant van het toestel is links de koptelefoonaansluiting te vinden en midden onderop het toestel de micro USB 2.0-aansluiting, precies op de plek waar die aansluiting hoort. Want zo kunnen fabrikanten er makkelijker accessoires voor ontwikkelen. De linkerzijkant van het toestel is volledig vrijgebleven van aansluitingen en knoppen, aan de rechterzijkant zijn wel twee knoppen te vinden, bovenaan de volumeknop en daaronder de standby-knop. Nokia heeft ervoor gekozen geen aparte cameraknop toe te voegen, waarschijnlijk omdat dit een budgettoestel is waarbij men niet teveel moet verwachten van de camera.



Dit zien we ook meteen terug op de achterkant van het toestel, de smartphone beschikt weliswaar over een 5 megapixel-camera, maar er is geen flitser aanwezig. Wel kan je met dit toestel door in de camera-app op het scherm te drukken op een bepaald punt focussen, iets wat bij goedkope toestellen niet altijd mogelijk is. Tot slot vinden we op de achterkant in het midden een logo van Nokia en rechtsonder een speaker.