Geluid, scherm & accuduur

Geluid


De speaker van de L70 zit op de achterzijde. Om het geluid niet te blokkeren heeft LG een kleine uitstulping bij de speaker van de L70 geplaatst, toch klinkt het geluid heel anders als je de L70 op een ondergrond legt. De speaker brengt geen geweldig geluid voort, zeker op het hoogste volume is het erg blikkerig en schel. Als je muziek wilt luisteren met je telefoon, zou ik je aanraden om oortjes in de L70 te steken.

Maar dan niet de meegeleverde headset. Het geluid dat hieruit komt is ontzettend vlak, zowel hoge als lage tonen zijn nauwelijks aanwezig. De pasvorm van de earbuds is natuurlijk ook niet om over naar huis te schrijven. Voor een telefoongesprek kan je de headset wel gebruiken, maar voor muziek zou ik je toch echt wat anders aan willen raden. Natuurlijk is dit ook wel wat je kan verwachten van een headset bij een toestel van deze prijs. Mijn commentaar hierop is negatief, maar het doet geen afbreuk aan de telefoon zelf; Motorola levert bijvoorbeeld helemaal geen headset mee.


Scherm


De L70 heeft een scherm van 4,5 inch en toont daarop 480 bij 800 pixels. Dan kom je uit op een pixeldichtheid van 207 pixels per inch, wat laag is als je kijkt naar hetgeen de concurrentie biedt. Uit onderstaande tabel blijkt dat de L70 onderaan bungelt qua scherpte van het scherm. Ik vind dat een belangrijk aspect van het toestel omdat je er constant tegenaan kijkt en de lage pixeldichtheid duidelijk zichtbaar is.

Ik wil niet stellen dat het scherm in de L70 niet om aan te zien is, maar echt prettig is het ook niet te noemen. Als je kijkt naar de schermen in concurrerende toestellen, schiet LG in dit opzicht gewoon tekort terwijl veel modellen lager geprijsd zijn.

Model Resolutie Schermgrootte Pixels per inch
Motorola Moto G 720 x 1280 4,5 inch 326 ppi
Motorola Moto E 540 x 960 4,3 inch 256 ppi
Nokia Lumia 630 480 x 854 4,5 inch 218 ppi
HTC Desire 310 480 x 854 4,5 inch 218 ppi
LG L70 480 x 800 4,5 inch 207 ppi
Alcatel One Touch Pop C7 480 x 854 5 inch 196 ppi

Ook is de laag Gorilla Glass niet erg verdienstelijk. Bij de bouwkwaliteit viel al op dat de protectie niet op peil is en nu moet ik ook opmerken dat vingerafdrukken wel heel eenvoudig blijven staan. Met tegenlicht is het ook vrij lastig om het scherm af te lezen doordat de mate van reflectie hoog is. LG vermeldt zelf dat er sprake is van Gorilla Glass, anders zou ik daar toch sterk aan twijfelen.

Accuduur


De L70 beschikt over een accu capaciteit van 2100 mAh, waarmee LG onder ideale omstandigheden een weinig indrukwekkende spreektijd van 6 uur belooft. Dat schept weinig positieve verwachtingen voor onze accutest, waarin we de L70 urenlang een video laten afspelen onder gestandaardiseerde omstandigheden. Zo trekken we de schermhelderheid en draadloze verbindingen gelijk. Uiteindelijk bekijken we hoeveel van de accu per uur wordt verbruikt.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


Uit de test blijkt dat de L70 ondanks de matige belofte van LG zelf toch nog een aardige prestatie kan overhandigen. De L70 blijft in de buurt van de Motorola Moto E en presteert beter dan de meeste concurrenten. De Nokia Lumia 630 blijft wel duidelijk buiten bereik.

Bij normaal gebruik is het met enige moeite wel mogelijk om de L70 twee dagen op één acculading te laten draaien. Hoewel we dolgraag meer willen van onze toestellen, presteert de L70 gezien de huidige maatstaven zeker niet onder de maat.