3min

Inhoud, design & onderdelen

Verpakkingsinhoud


Naast de Lumia 735 stopt Microsoft niet al te veel zaken in de verpakking van het toestel. Er is een handleiding, een flyer voor draadloze laders, een accu en als laatste een adapter met een vaste kabel met micro USB-aansluiting. Wil je de Lumia 735 dus met je computer verbinden, dan zal je even een los kabeltje moeten regelen. De meeste mensen zullen die kabels in overvloede hebben liggen, dus echt een probleem is het niet.

De acculader heeft een stroomsterkte van 0,75 ampère, de Lumia 735 heeft een accucapaciteit van 2220 mAh en daarmee levert Microsoft dus wel een wat zwakke lader mee. Dat zorgt ervoor dat de Lumia 735 wat langer kan duren met het opladen.


Design


De karakteristieke uitstraling van de Lumia-serie komt ook in de Nokia Lumia 735 duidelijk terug. Het toestel is in ons geval voorzien van een gifgroene cover van polycarbonaat. De kleur van de huls is zo fel dat de behuizing bijna licht geeft. Dat maakt de Lumia 735 natuurlijk gelijk een hele verschijning. De behuizing is voorzien van afgeronde zijdes, de boven- en onderkanten zijn plat.

Het scherm is afgedekt met een laag Gorilla Glass, dat aan de zijkanten van een zeer subtiele ronding is voorzien. Door die ronding loopt het scherm redelijk naadloos over in de behuizing, daardoor voelt de Lumia 735 in de hand prettiger en hoogwaardiger aan.

In vergelijking met smartphones van LG is Microsoft er niet in geslaagd om de Lumia 735 te voorzien van een extreem dunne bezel rondom het scherm. De linker- en rechterzijde zijn niet dun noch dik, de ruimte boven en onder het scherm had wel wat dunner mogen zijn.

Een klacht over het ontwerp betreft de achterkant van het apparaat, deze is voorzien van een lichte glooiing. Als de smartphone op zijn rug op een vlakke ondergrond ligt, is het lastig om deze te gebruiken omdat hij niet stabiel ligt.

Onderdelen


Op de voorkant van de Lumia 735 is natuurlijk het scherm te vinden. Boven het scherm zit in het midden een speaker, rechts daarvan zijn enkele sensoren en de selfiecamera te vinden. Ook het Nokia-logo wordt vermeld. Onder het scherm zit enkel de microfoon, netjes en onopvallend in de rand verwerkt. Hier zitten dus geen knoppen voor Windows Phone, bij de Lumia 735 zijn deze netjes in het scherm verwerkt. Ook om die reden had de ruimte onder het scherm wel wat kleiner mogen en kunnen zijn.


Op de achterkant vind je bovenaan de primaire camera. Microsoft is erin geslaagd deze gewoon netjes in de behuizing te verzinken, zodat de lens dus niet uitsteekt. Links van de camera zitten een flitser en microfoon. Ook op de achterkant komt Nokia’s logo terug, Onderaan het toestel is in de rechterhoek een serie inkepingen te vinden, waarachter een speaker is geplaatst.



Op de bovenkant heeft Microsoft in het midden enkel een aansluiting voor een headset geplaatst, onderop zit eveneens in het midden de USB-aansluiting. Op de linkerzijde zitten geen knoppen of aansluitingen, op de rechterzijde zitten volumeknoppen en een aan- en uitknop.


De Lumia 735 kan worden opengemaakt, zodat je de cover kunt verwisselen. In de cover zitten echter ook wat zaken verwerkt, namelijk een NFC-chip en een draadloze lader. Deze zaken worden middels contactpunten met de rest van het toestel verbonden. In de achterkant van de Lumia 735 vind je poorten voor microSD- en nanosimkaartjes, ook kan hier uiteraard de accu worden geplaatst.