Conclusie

HP en Microsoft doorbreken barrières met de Stream 14. Dankzij Windows 8.1 with Bing wordt de concurrentie met Google’s Chromebooks aangegaan, zonder dat de gebruiker daar eigenlijk ook maar enig nadeel van ondervindt. De vooraf ingestelde zoekmachine mag namelijk gewoon gewijzigd worden.

In feite kunnen Chromebooks totaal niet op tegen de Stream 14, omdat deze een volledige versie van Windows draait, waardoor het systeem functioneel gezien alles kan wat een Chromebook kan, plus heel veel meer. Want laten we wel wezen; Windows heeft gewoon een veel breder aanbod aan apps dan Chrome OS. Zo goed als alles wat Google’s besturingssysteem kan is via de Chrome-webbrowser ook in Windows mogelijk.

De Stream 14 is gezien zijn prijs verrassend genoeg ook geen tegenvaller wat betreft de bouwkwaliteit en HP heeft ook absoluut niet bezuinigd op het uiterlijk. Dankzij de opties voor verschillende kleuren van de behuizing is de Stream 14 immers ook een blikvanger.

Natuurlijk is de Stream 14 absoluut geen krachtpatser, dat kan je voor deze prijs ook niet verwachten. Ook is de opslagruimte zeer beperkt, maar Microsoft levert wel 100GB aan online opslag met Windows 8.1 with Bing. Eventueel kun je de lokale opslagruimte ook nog flink uitbreiden dankzij de microSD-poort.

Als je een echte goedkope laptop zoekt waar je desondanks heel wat mee kunt doen, is de HP Stream 14 echt een goede optie. Laat de games en het zware bewerken van foto’s en video’s echter alsjeblieft links liggen.
7.5
  • Leuk en opvallend uiterlijk;
  • Goedkoop dankzij Windows 8.1 with Bing;
  • Niet krachtig;
  • Geen touchscreen;