Conclusie

Al met al heb ik best wel plezier gehad van de LG Hombot, want je huis is toch een stukje schoner al je ’s avonds thuiskomt. Wat ik vooral opvallend vind is dat de navigatie mogelijkheden van de LG Hombot uitstekend zijn, iets wat ik niet had verwacht aangezien een bedrijf als iRobot helemaal gespecialiseerd is in robottechnologie en LG toch wat minder.

Wel is het jammer dat de zuigkracht regelmatig wat te kort schiet en dat de LG Hombot niet beschikt over een bumper om te detecteren wanneer die niet verder moet rijden. Hierdoor komt de LG Hombot vaak vast te zitten of verplaatst die spullen door het huis wat eigenlijk niet de bedoeling is. Ook blijven de wielen van de Hombot snel vast zitten aan kabels waarna de Hombot ermee stopt.

Ik heb de LG Hombot elke dag om 10:00 laten stofzuigen en de helft van de tijd stond hij dan ’s avonds weer gewoon op zijn basisstation. De ander keren was hij vast komen te zitten of had hij weer ergens iets gevonden om op vast te lopen. De onderkant en de wielen van de Hombot zijn hier duidelijk gevoeliger voor dan die van de Roomba.

Verder is het een goede feature dat je de Hombot dagelijks kan plannen, maar ik zou ook graag zien dat je de Hombot dagelijks kan plannen behalve in het weekend. Het zou natuurlijk helemaal fijn zijn als je per dag kan aangeven wanneer wel en niet. Uiteindelijk zijn er ook mensen die juist in het weekend werken en door de weeks vrij zijn.

Ook zou ik graag de mogelijkheid zien dat je de Turbo altijd kan inschakelen, dat geeft toch een stukje extra zuigkracht. Tot slot moet LG accessoires gaan ontwikkelen zodat je een gebied kan afbakenen voor de Hombot, zodat je bot weg kan houden bij een staande lamp of een hoekje met stopcontactdozen en kabels.

Al met al een redelijke stofzuiger met zijn eigen plus en minpunten. Hoewel ik wel wat zaken heb op te merken vind ik de lage prijs wel aantrekkelijk aan deze Hombot, daarom toch een bronze award.
7.0
  • Goede navigatie;
  • Maakt weinig geluid;
  • Prijs;
  • Loopt snel vast op kabels en andere objecten;
  • Rijdt zich makkelijk vast tussen kleine openingen van bijvoorbeeld een kast en een stoel;
  • Mist af en toe echt zuigkracht;
  • Geen gebiedsafbakening;
  • Dagelijks inplannen is fijn maar niet in het weekend;

Table of contents