2min

Tags in dit artikel

, ,

Home entertainment

Home entertainment is op Rippen en branden na misschien wel het belangrijkste onderdeel van Nero StartSmart. Onder deze categorie vallen natuurlijk programma’s als Showtime, PhotoSnap Viewer en de mediacenterapplicatie Nero Home.

Nero ShowTime


Nero ShowTime is een programma waarmee alle soorten dvd’s afgespeeld kunnen worden. Het bevat codecs die wel even eerst geactiveerd moeten worden, en soms moet er zelfs voor worden betaald. Ook kan Nero ShowTime overweg met audiobestanden, maar daar is ook alles mee gezegd. In StartSmart wordt ShowTime aangeduid als mediaspeler, maar het mist belangrijke onderdelen zoals een mediatheek. Ook is er geen manier om van dat irritante filmafspeelvenster af te komen dat toch behoorlijk in de weg zit. Een goede vervanger voor bijvoorbeeld Windows Media Player? Nee, absoluut niet.

[center]Nero ShowTime dat uit twee vensters bestaat[/b][/center]

Nero PhotoSnap Viewer


PhotoSnap Viewer is weer een voorbeeld van de vreemde logica van Nero. Er is reeds een applicatie waarmee foto’s bewerkt kunnen worden en die makkelijk zou kunnen dienen als viewer. Maar toch is er besloten om een geheel losstaande applicatie voor te bouwen. Dat terwijl als er één applicatie was geweest, het ook een stuk gebruikersvriendelijker was. Als je een foto in PhotoSnap Viewer zit te bekijken en deze wil bewerken, moet eerst PhotoSnap worden opgestart. Niet erg handig.

Nero Home & MediaHome


Nero Home is de mediacenterapplicatie van het geheel. Het kan goed op tegen Windows Media Center alleen is natuurlijk compleet overbodig als je daar al van in bezit bent, Home doet namelijk precies hetzelfde als Windows Media Center. Je kunt er live tv mee bekijken of uitzendingen opnemen, mits er een tv-kaart in de pc aanwezig is. Natuurlijk kunnen er ook foto’s en muziek bekeken en beluisterd worden.

[center]Nero Home op de muziekafdeling[/b][/center]

Net wanneer je denkt alles van het pakket gezien te hebben, is er nog Nero MediaHome. Hiermee kan een mediaserver worden opgezet zodat bijvoorbeeld video naar een ontvanger (bijvoorbeeld Xbox 360 óf PlayStation 3) gestreamt kan worden. MediaHome laat de pc als een server functioneren en kan dus ook mappen delen met andere gebruikers op het netwerk.