2min

Tags in dit artikel

, ,

Het begin

Al enkele jaren is Nero bezig met het evolueren van een simpele brandapplicatie naar een compleet multimediapakket voor thuis. Met versie 8.0 gaat het Duitse Nero verder met deze strategie. De veranderingen in Nero 8 Ultra Edition, het pakket dat we reviewen, zijn dan ook niet heel erg groot, op het herontworpen StartSmart na, bestaan de veranderingen vooral uit interfaceverbeteringen.

Nero 8 is nog altijd een verzameling van applicaties waarmee je van alles kunt. Films kijken, dvd’s, cd’s, hd dvd’s en Blu-ray-discs branden, foto’s bewerken, media rippen, back-ups maken, videobestanden hercoderen, schijflabels ontwerpen, audiotracks mixen, live-tv bekijken en media beheren. Overigens moet er voor sommige onderdelen los betaald worden of deze moeten geactiveerd wordend, dit vanwege patenten van derden.

Nero StartSmart


Het herontworpen Nero StartSmart komt als een welkome vernieuwing. Het ziet er schoon en eenvoudig uit en de interface is opgedeeld in taken, zodat je precies weet waar je moet zijn als je bijvoorbeeld live-tv wilt bekijken. Helaas geeft StartSmart geen links naar alle applicaties en taken, zo ontbreekt er Nero DiscSpeed, DriveSpeed en Nero InfoTool. Deze applicaties staan ‘verborgen’ in de toepassingenlijst.

[center]Nieuwe StartSmart: Linksonder is een soort menu start[/b][/center]

Aan de linkerkant is er een veelvoorkomende takenlijst, waarmee schijven gekopieerd kunnen worden, of een audio- of gegevens-cd gebrand kan worden. Aan de andere kant kan de gebruiker Nero-applicaties aan een lijstje toevoegen, zodat ze snel beschikbaar zijn. Deze toepassingenlijst is overigens ook linksonder te bekijken, door een onduidelijke knop. Er zijn trouwens meer onduidelijke knoppen in Nero StartSmart.