2min

Tags in dit artikel

, ,

Rippen en branden

In plaats van alle applicaties lost te behandelen, is het ’t makkelijkst om de scenario’s van Nero te behandelen. Te beginnen met Rippen en branden. De koning van het kasteel is nog altijd Nero Burning ROM. Toch komt Burning ROM maar heel erg weinig te voorschijn, het werk wordt namelijk grotendeels gedaan door de kleinere applicaties in Rippen en branden, zoals door Nero Express.

Nero Express


Nero Express is in feite niet meer dan een wizard: Kies het type dat je wilt branden, voeg de bestanden toe, geef de schijf een naam, kies de brandsnelheid en branden maar. Dit is natuurlijk goed voor de thuisgebruikers, echter limiteert het wel de instellingen voor de schijf. Daar heeft Nero echter wat op ‘gevonden’, in plaats van één applicatie die een simpele en uitgebreide modus heeft, schrijft Nero 2 verschillende applicaties die allebei hetzelfde kunnen. Dat klopt, Nero Burning ROM doet exact hetzelfde als Nero Express, alleen dan uitgebreider. Dezelfde logica kwamen we tegen in MAGIX Speed.

[center]Nero Express met uitgebreide instellingen[/b][/center]

Nero Express bevat verder templates voor als de gebruiker een dvd wil branden. Als de gebruiker voor deze optie kiest, zullen de videobestanden automatisch omgezet worden naar dvd-formaat, compleet met een menu. De naam Super Video CD zal ongetwijfeld voor verwarring zorgen, want de gemiddelde thuisgebruiker zal op DVD-Videobestanden klikken waarna ie een foutmelding krijgt omdat de bestanden niet juist zijn.

Nero Burning ROM


De koning van het kasteel is in mijn ogen toch een beetje ‘afgezet’, Burning ROM is moeilijk te bereiken vanaf het StartSmart-centrum, en dat terwijl het een erg krachtige brandapplicatie is. Zo opent Nero Express altijd wanneer er op een link in Rippen en branden wordt geklikt. Er is eigenlijk niet heel veel nieuw in Burning ROM – op een set Vista-pictogrammen na. Na het kiezen van het project, dvd-video, audio-cd etc., opent zich aan de rechterkant de bestandsbrowser en aan de linkerkant het project waaraan de bestanden moeten worden toegevoegd.

[center]De bestandsbrowser van Nero Burning ROM[/b][/center]

De bestandsbrowser oogt rommelig, maar gelukkig kan er ook naar bestanden worden gezocht met de Nero Search-applicatie, wat er een stuk overzichtelijker uitziet. Het zoeken gebeurt overigens met Nero Scout. Een leuk extraatje bij het branden, alleen voor Vista, is de Nero DiscCopy Gadget. Deze gadget zit natuurlijk in de Windows Sidebar en kan snel een-op-een-kopieën maken, inclusief mooie effecten en instellingen.